Emekli el sanatları öğretmeni Emine Birol, plastik ve kağıt ambalaj atıklarındansüs eşyası ve oyuncak yapıyor.

Tatilini Balıkesir'in Edremit ilçesindeki yazlığında geçiren 71 yaşındaki Birol, "pet şişeler, plastik bardaklar, meyve suyu kutuları, karton kutular" gibi ambalaj atıklarından yaptığı süs eşyası ve oyuncaklarla ilçede sergi açtı.

Emine Birol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki evlerinin önünde bulunan parka atılan çöpleri toplarken, bunları bir şekilde değerlendirmeye karar verdiğini söyledi.

Birol, çevreyi kirleten atıkları çeşitli süs eşyası ve oyuncağa dönüştürerek yeniden kazanmayı düşündüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Parka her girişte devamlı çöp topluyordum. Pet şişeleri, içilen meyve sularının kutularını, çöpleri, çekirdek kabuklarını hep böyle toplar ve çöpe atardım. Artık bunları değerlendirmeye başladım. İlk önce bunlardan abajur gibi bir şey yaptım. Ondan sonra evde ne varsa kadın çorapları, bebek çorapları, tuvalet kağıtları, kartonlar bunları değerlendirmeye başladım. Arkadaşlarım da gördüler ki ben bunlarla çok değişik şeyler yapıyorum, onlar da bana yardımcı olmaya başladılar. Bizim parkımız en azından temizlendi. Onu görünce daha da şevk geldi bana. Artık üretmeye başladım. Bunlar altı aylık bir çalışmamın sonucu ve karşılığını da bulduğumu sanıyorum. İnsanların çok dikkatini çekti."