Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.
Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor.
Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 19, Kars'ta 14, Bitlis'te 10, Ağrı'da 7, Van ve Erzurum'da 6, Iğdır'da 5, Erzincan'da 4, Hakkari ve Muş'ta 3 derece kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da 2, Bitlis ve Van'da 4, Hakkari'de 5, Erzincan'da 7, Iğdır'da 8, Ağrı'da sıfır, Ardahan'da sıfırın altında 8, Kars'ta sıfırın altında 3 ve Muş'ta sıfırın altında 2 derece tahmin ediliyor.
Kar kalınlıkları ise Erzurum'daki Palandöken'de 33, Konaklı ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 26 santimetre ölçüldü.
- Meteorolojiden buz sarkıtı uyarısı
Soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu 1,5 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Belediye ekiplerince, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması yürütülüyor.
Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları gündüz havanın ısınmasından dolayı çatılardan buz sarkıtı düşmesi, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, pus, buzlanma ve don olayına karşı uyardı.