Ordu'da bir kişinin dolandırılacağı ihbarını alan polis, bu kişiyi bulamayıp ona telefonla da ulaşamayınca belediye hoparlöründen anons yaptırdı. Anonsu da duymayan kişi, yaklaşık 8 bin lira dolandırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ordu'da kamu kurumunda çalışan T.K'nın evini telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen kişi, eşinden bazı bilgiler alarak cep telefonundan T.K'ya ulaştı. Kendisini polis olarak tanıtan bu kişi, T.K'nın kimlik bilgilerinin terör örgütünün elinde olduğunu belirterek, gerekli tahkikatın yapılması için bazı hesaplara para yatırmasını istedi. Bunun üzerine T.K, telefonu kapatmadan bu kişiyle konuşmaya devam ederek banka ATM'sinden kendisine verilen hesap numaralarına yaklaşık 8 bin lira havale etti.

Bu arada ise durumdan şüphelenen T.K'nın eşi, dolandırılacaklarını fark ederek eşi T.K'ya cep telefonundan ulaşmaya çalıştı, başaramayınca 155'i arayarak polise durumu bildirdi. Polis ekipleri de önce telefonundan T.K'ya ulaşmak istedi ancak telefon sürekli meşgul olduğu için bunu başaramadı. Bunun üzerine birçok polis ekibi, T.K'yı bulmak için şehirdeki çeşitli bankaların ATM'lerine yönlendirildi. Bunda da başarılı olamayan polis, Ordu Belediyesi'nden yardım istedi. Belediye ilan servisinden yapılan anonsla, T.K'nın telefonunu kapatarak en yakın karakola gitmesi istendi. Son çare olarak denenen bu yöntem de başarılı olmadı.

Polis, iki saat süren bu durumun ardından yaklaşık 8 bin lirasını dolandırıcılara gönderen T.K'ya telefonunu kapatmasıyla ancak ulaşabildi. Bunun üzerine karakola giden T.K, dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu.

-Emniyet Müdürlüğünden açıklama-

Konuyla ilgili Ordu Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Ateştenyılmaz, Ordu Emniyet Müdürlüğü salonunda düzenlediği basın toplantısında, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, T.K'nın kendisini arayanlara inanarak parasını kaptırdığını söyledi.

Ateştenyılmaz, soruşturmanın sürdüğünü kaydederek, vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmasını ve polis ekiplerinin uyarılarını dikkate almasını istedi.

Dolandırılan T.K. ise yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu ve açıklama yapmak istemediğini belirtti.