ORDU  - Ordu'da yürüyebilmesi için gereken ameliyatın parası düzenlenen kampanya ile toplanan "spastik dipleji" hastası Berra Gürsoy (11) gün sayıyor.

Henüz 8 aylıkken "spastik dipleji" tanısı konulan ve bu nedenle cihazla yürüyebilen ilkokul 3. sınıf öğrencisi Gürsoy, ailesiyle Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Hem karne hem de ameliyat müjdesini Vali Balkanlıoğlu ile paylaşmak istediğini ifade eden Gürsoy, kendisi için düzenlenen yardım kampanyasına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Mutluluğunu dile getiren Gürsoy, "Karnemi aldım çok mutluyum. Bunun yanı sıra 17 Haziran'da Belçika'da olacağım ameliyatın ardından eski sağlığıma kavuşacağım için de ayrı mutluluk yaşıyorum. Başta sayın Valimiz olmak üzere bu süreçte benden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Anne Emel Gürsoy ise uzun yıllardır kızlarının sağlığına kavuşması için mücadele verdiklerini anımsattı. 

Ameliyatın ardından Berra'nın salığına kavuşmuş olarak Ordu'ya dönmesini ümit ettiklerini belirten Gürsoy, şöyle konuştu:

"Bizim için yurt dışında yapılacak ameliyatta bir umut ışığı belirdi. Bu ameliyatın gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan tedavi masraflarının karşılanmasında başlatmış olduğunuz yardım kampanyası ile bizlere destek oldunuz, yardımcı oldunuz. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyasına katkıda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah kızımızın ameliyatı başarılı geçecek ve Ordu'ya sağlığına kavuşmuş halde döneceğiz." 

"Hepimiz dua ediyoruz"

Vali İrfan Balkanlıoğlu da Berra'yı derslerindeki başarısından dolayı tebrik ederek "Bu zeki ve başarılı kızımız inşallah sağlığına kavuşacak ve bizleri sevindirecek. Yurt dışında gerçekleşecek ameliyat sonrasında yürüyecek, hatta koşacak, akranlarıyla arkadaşlarıyla ip atlayacak, oyun oynayacak. Berra kızımızın ameliyatının başarılı geçmesi ve sağlığına kavuşması için hepimiz dua ediyoruz" ifadesini kullandı. 

Berra Gürsoy için Valilik onayı ile Mart ayında başlatılan yardım kampanyasında 360 bin lira toplanmıştı.