AMASYA  - Amasya'nın Suluova ilçesinde kömür ocağında 2 işçinin yaşamını yitirdiği olayda zehirlenerek hastaneye kaldırılan işçi Erhan Bilgili'nin sağlık durumunun iyi olduğu, taburcu edileceği bildirildi.

Bilgili'nin tedavi gördüğü Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdullah Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, zehirlenen işçinin sağlık durumunda bir olumsuzluk bulunmadığını belirtti.

Yaşanan olaydan dolayı Bilgili'nin psikolojik yardım gördüğünü vurgulayan Kaya, hastayı bu akşam ya da yarın taburcu etmeyi planladıklarını kaydetti.

Evli ve 6 aylık bir çocuk babası Bilgili ise olay günü yaşadıklarını anlatarak, ''Sabah saatlerinde her zamanki gibi yer altına girerek işbaşı yaptık. Ömer Baykuş arkadaşımız 513 kotlu bacaya kürek aramaya gitmişti. Bir süre gelmeyince Mehmet Arslan ona bakmaya gitti. Ömer'i baygın görünce beni çağırdı. Hemen gittim ve Ömer'i sırtlamaya çalıştım ancak gücüm yetmedi, nefesim tıkandı'' dedi.

Ocakta en son hatırladığı anın, vefat eden arkadaşı Mehmet Arslan'ın kendisini dışarıya doğru çekmeye çalışması olduğunu ifade eden Bilgili, ''Sonra bayılmışım, gözlerimi hastanede açtım. Beni hastaneye getirerek yaşamamda büyük emeği olan mühendis Yasemin Karaman'a teşekkür ederim. Kaybettiğim arkadaşlarım için çok üzüldüm. Allah mekanlarını cennet eylesin'' diye konuştu.

Bilgili'nin babası Sezai Bilgili de oğluna sağ salim kavuştuğu için şükrettiğini dile getirerek, ''Ben de maden ocaklarında çalışarak emekli oldum. Bu alanlarda çalışan insanların can güvenliği sağlanmalı'' dedi.

Suluova'ya bağlı Kolay köyünde 19 Mart Pazartesi günü yaşanan olayda, bir maden şirketine ait kömür ocağında çalışan işçilerden Mehmet Arslan (29), Ömer Baykuş (24) ve Erhan Bilgili (29), ocakta bulundukları sırada fenalaşmış, Suluova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçilerden Aslan ile Baykuş, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Bilgili ise Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti.