ANTALYA - Alanya'da zaman zaman yüksekliği 6 metreyi bulan dalgalar, sahildeki bazı restoran, kafe ve otellere zarar verdi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece yarısından sonra etkili olan rüzgar nedeniyle dalga yüksekliği zaman zaman 6 metreye kadar ulaştı. Yüksek dalgalar, Kleopatra Plajı'nda bulunan bazı kafe, restoran ve otellere zarar verdi.

Kleopatra Plajı'ndaki bir otelin resepsiyon ve lobi bölümü, dalgalar nedeniyle su altında kaldı. Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve otel çalışanlarının, lobiye giren suları boşaltmaya çalıştığı sırada gelen yeni dalgalar, çalışmaları güçleştirdi. Suları boşaltmak için büyük mücadele veren işçiler, dev dalgaların etkisini devam ettirmesi üzerine, otelin önüne sac, kum ve beton kalıplarıyla set oluşturarak dalgaların verdiği zararı engellemeye çalıştı.

Çalışma sırasında da otele vuran dalgalar, işçilere zor anlar yaşattı. Dalgaları otelin önüne set çekerek durdurmayı başaran işçiler, kendilerini izleyen turistler tarafından alkışlandı.

Alanya'da tatil yapan yabancı turistler de bol bol fotoğraf çekti.