AĞRI

Gazi İlkokuluna gitmek amacıyla Ağrı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'ndan çıkan ikinci sınıf öğrencisi İbrahim Aydın (8) ile 4'üncü sınıf öğrencisi ağabeyi Murat Aydın'ın (12) bulunması için polis ekiplerince çalışma yürütüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü ile Taşlıçay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Veli Dağ'ın da desteğiyle ilçedeki ara sokaklar ve metruk binalarda arama yaptı.

Bir vatandaşın, çocukları metruk alanda gördüğünü ifade etmesi üzerine polis ekiplerince söz konusu alanda bulunan İbrahim ve Murat Aydın, Taşlıçay Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Dağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından çocukların Ağrı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na teslim edileceğini bildirdi.

Babalarının, bakamadığı gerekçesiyle onları yuvaya verdiğini öğrendiğini belirten Dağ, "Çocuklarla konuştum. 'Sevgi Evlerinde dayak yediklerini ve soğuk suyla banyo yaptırıldıklarını' söylediler. Bu yüzden okula gittikleri saatte Çevre Yoluna çıkarak araç durdurmaya çalışmışlar. Bir tır durmuş ve çocukları alıp 30 kilometre uzaklıktaki Taşlıçay'a getirmiş" diye konuştu.