AĞRI - Selçuklular döneminde Eğri Dağ olarak bilinen 5 bin 137 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek dağı konumundaki Ağrı Dağı'nın zirvesi, 4 mevsim boyunca erimeyen kar ve takke buzulu ile kaplı bulunuyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, şunları kaydetti:
"Çözüm süreciyle Ağrı Dağı eteklerinde bahar havası esiyor. Ağrı Dağı'nda şu anda bir bahar havası var. Umuyorum ki sezon boyunca ve sezon sonrasında da ülkemizdeki bu barış ve kardeşlik ikliminde bu güzel hava devam eder. Ağrı Dağı, elbette çok önemli bir turistik değerdir. Turizm sektörünün en önemli unsuru ise güvenliktir. Çünkü kişi gittiği yerde kendini güvende hissetmek ister. Bölgemizde hakim olan güvensizlik ortamının kırılmaya başlamasıyla artık hem yerli hem de yabancı turistlerin Ağrı Dağı'na tırmanmak için sıraya girecekleri günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Ağrı Dağı bizim için Güney Afrika'nın elmasından daha değerlidir."

Ağrı'ya yatırımcıların ve turistlerin akın edeceğini ve burada turizm potansiyelinin iki katına çıkacağına inandığını belirten Bulut, "Ağrı Dağı, Batı Avrupa'nın en yüksek dağı olan Mont Blanc'tan, Çin Nepal sınırında bulunan Everest'ten daha etkin ve dağcıların tırmanmak için birbirleriyle yarışacakları önemli bir turizm merkezi olamaya adaydır. Çözüm süreciyle Ağrı Dağı eteklerinde, barış çiçekleri açacak. Buraya yatırım yapmak için talepte bulunan yatırımcılar var. Süreçle burası Doğu Anadolu'nun en gözde kenti olacaktır" diye konuştu.