GAZİANTEP - Gaziantep'te doğduktan 3 yıl sonra lösemi teşhisi konulan 8 yaşındaki Yağmur Ünler, kurtarıcısı olarak dünyaya gelen kardeşi Rabia'dan alınan ilikle hayata tutundu.

Gaziantep'te yaşayan Abdulkadir (35) ve Nezihe Ünler (32) çiftinin 2007 yılında dünyaya gelen ilk çocukları Yağmur'a 2010 yılında lösemi teşhisi kondu.

Ailenin tedavi amacıyla İstanbul, Ankara gibi birçok kente götürdüğü Yağmur için aile bireylerinden alınan örnekler de uygun çıkmayınca, küçük kız uygun donör için beklemeye başladı.

Bu süreçte Ünler çiftinin 2011'de Rabia adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Rabia'dan alınan örneğin uyumlu olduğunun belirtilmesi aileye umut oldu.

İstanbul'da 2011'de gerçekleştirilen operasyonla kardeşinden ilik nakli yapılan Yağmur, tedaviye yanıt vererek hızla iyileşmeye başladı.

İki ayda bir kontrolleri yapılan Yağmur, günlerini, kurtarıcısı ve kardeşi Rabia ile oynayarak geçiriyor.

"Rabia dünyaya mucizelerle geldi"

Çocuğunun zorlu geçen tedavi sürecini AA muhabirine anlatan baba Abdulkadir Ünler, 3 yaşına geldiğinde hastalanan çocuklarına İstanbul'da lösemi teşhisi konulduğunda dünyalarının başlarına yıkıldığını söyledi.

Doktorların, "Aile bireylerinden birinde uygun dokunun bulunma olasılığı daha yüksek, aksi halde uygun dokunun bulunma ihtimali çok daha düşük" denildiğini belirten Ünler, eşinin o süreçte hamile kaldığını ifade etti.

Kendilerinden alınan örneklerin uygun olmadığını dile getiren Ünler, şöyle konuştu:

"Rabia doğduktan sonra ondan alınan örneğin uygun olduğu söylendi. Bu haber bizi umutlandırdı. Zaman kaybetmeden kardeşinden alınan ilik ablası Yağmur'a nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Yağmur hızla tedaviye yanıt verdi. Rabia dünyaya mucizelerle geldi. Hayat verdiği ablasının hem kardeşi hem kurtarıcısı hem de arkadaşı oldu."