SAKARYA

Almanya'da annesinin işsizliği gerekçe gösterilerek 7 yıl önce 12 yaşındayken ailesinden alınarak, Hristiyan bir aileye verilen Elif Yaman, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın girişimleriyle yıllar sonra Sakarya'da annesiyle buluştu.

Almanya'nın Düsseldorf kentinden THY'nin tarifeli seferiyle Atatürk Havalimanı'na gelen Elif Yaman, bakanlık görevlilerince Sakarya'ya getirildi. Erenler ilçesindeki bir otelde kendisini yıllardır hasretle bekleyen annesi Ayşe Yaman'ı karşısında gören Elif Yaman annesine sarılarak gözyaşı döktü.

Bir süre basına kapalı olarak görüşen anne ve kızı, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkçe konuşamadığı için tercüman aracılığıyla duygularını ifade eden Elif Yaman, ''Yaşadığına dair bilgiyi aldığım için çok memnun oldum. Çünkü önceden sürekli düşünüyordum, 'acaba hayatta mıdır, değil midir, başına ne geldi', bunları düşünüyordum" dedi.

''Türkçe'yi konuşamadığım için, bir Türk koruyucu aile yanında kalamadığım için üzgünüm" diyen Yaman, ''Hristiyan bir ailenin yanında kaldığınız için İslam dinini yaşamakta sıkıntı yaşadınız mı?'' sorusunu ise ''O noktada herhangi bir zorluk yaşamadım. Camiye gidebiliyordum, Kur'an-ı Kerim öğrendim, başımı örttüm. Türkçe bilen arkadaşlarımla görüşebiliyordum'' şeklinde yanıtladı.

Kızının yaşadığından umudu kesti

Anne Ayşe Yaman ise kızının yaşadığından umudu kestiğini belirterek, buluşmayı tertipleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a teşekkür etti. Anne Yaman, ''Bundan sonra ne yapacaksınız'' sorusu üzerine, ''O konuda tek başıma karar vermek istemiyorum. Elif'in ne düşündüğümü bilmiyorum. Şu etapta Türkiye'de kalmayı düşünüyorum, kalacağım yer Türkiye'' şeklinde konuştu.