GİRESUN

Giresun’da özel bir hastanede başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Kayıkçıoğlu, eşinin dayısının 1979 yılında satın aldığı ve konulduğu garajdan 34 yıldır çıkarılmayan otomobile, 15 yıl süren ikna çabası sonunda kavuştu.

Kayıkçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996 yılında evlendiğini, Almanya'da çalışan eşinin dayısı İshak Çakır'ın 1979'da satın aldığı otomobili o dönem evinin garajına koyduğunu ve bir daha dışarı çıkartmadığını evlendikten sonra öğrendiğini söyledi.

Otomobilin hikayesinin kendisini etkilediğini ve aracı satın almak istediğini anlatan Kayıkçıoğlu, şöyle devam etti:

"Eşimin dayısı İshak Çakır, Almanya’da işçi olarak çalıştı. 1979 yılında Merkez Bankası’na 16 bin mark ücret yatırarak otomobil almak için sıraya girmiş. Bir süre sonra da aracını almış. Bursa’dan aldığı aracı Giresun’a getirmiş ve evinin garajına koymuş. Tekrar Almanya’ya dönmüş. 19 yıl Giresun’a hiç gelmemiş.”

Kayıkçıoğlu, 15 yıldır otomobili satın almak için çabaladığını ve sonunda hayaline kavuştuğunu belirterek, "İlk satın alma teklifimi 1998 yılında yapmıştım. O dönem kabul etmedi. İlerleyen yıllarda da kendisinden yine aracı satın almak istedim. Çok ısrar etmeme rağmen bir türlü aracı satın alamadım. Kısa bir süre önce aracı satmayı kabul etti. Önceki gün de bir vinç yardımı ile aracı bulunduğu garajdan alarak, bakımlarını yaptırmak için sanayi sitesine getirdim. 15 yıldır mücadele ettiğim, hayalini kurduğum otomobile kavuştum. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“Otomobili kullanmayı düşünmüyorum”

Satın aldığı otoyu kullanmayı düşünmediğini ifade eden Kayıkçıoğlu, "Her şeyiyle otomobil orijinal. Bin 232 kilometrede. Otoyu kullanmayı düşünmüyorum ama henüz ne yapacağıma karar vermedim” dedi.

Ali Kayıkçıoğlu, otomobile ödediği fiyatı ise açıklamadı.