İZMİR - Çeşitli suçlardan mahkumiyet alarak demir parmaklıklar arkasına düşen anneleriyle yaşayan, hayatlarının önemli anlarını birçok imkandan yoksun cezaevinde geçiren 3-6 yaş aralığındaki 10 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla cezaevi yönetimi ile Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonda keyifli anlar yaşadı.

Bakanlıktan alınan özel izinle cezaevi dışında bir alışveriş merkezine götürülen çocuklar, ik kez demir parmaklıklar ve tel örgüler olmadan güzel bir gün geçirmenin keyfini çıkardı.

Yıllardır kaldıkları cezaevinin kreşinden bir günlüğüne de olsa öğretmen ve psikologlar eşliğinde dışarı çıkarılmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan çocuklar, "dışarıdaki hayatı" kimi zaman şaşkınlık, tedirginlik, kimi zaman da keyif ve merakla gözlemledi.

Oyuncaklarla vakit geçiren çocuklar, kendileri için hazırlanan özel kostümleri giyerek eğlendi.

"Mutlu çocuklar, mutlu yarınlar"

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mutlu çocukların, mutlu yarınlar demek olduğunu biliyorum. Bu nedenle onların diğer çocuklardan farklı olmadığını, gezmek, eğlenmek gibi, yeni tatlar tatmak gibi haklarının olduğunun bilincindeyiz. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.