İSTANBUL - Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla Bridge to Turkey (Türkiye’ye Köprü Vakfı) ve Bisikletliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 1.500 km'lik Bisiklet Turu, yarın 14.00'da (19.7.2014-Cumartesi) Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da katılacağı törenle sona eriyor.

6 Temmuz sabahı “Hopa’dan Umuda Sloganıyla” Sarp Sınır Kapısından başlayan turun sona ereceği törende yüzlerce bisikletli de hazır bulunacak.

 

AMERİKA’DAN 5 YARDIMSEVER BİSİKLETLİ DE KATILIYOR

 

Yoksul çocuklar yararına  düzenlenen bisiklet turuna, Amerika Birleşik Devletleri’nden 5 yardımsever bisikletlinin yanı sıra, Türkiye’den de Bisikletliler Derneği Başkanı, Eski Milli Sporcu Murat Suyabatmaz ve Aytaç Kar iştirak ediyor. Ayrıca bisiklet sporuna gönül veren yardımsever bisikletliler de farklı etaplarda pedal çeviriyor.


TURUN AMACI YOKSUL ÇOCUKLARA BOT VE PALTO YARDIMI

 

Bisiklet Turu, ülkemizin bazı bölgelerinde kışın ayağında bot ve sırtında paltosu olmadığı için okula gidemeyen çocuklarımıza yardım etmek amacıyla düzenleniyor.

Toplanan bağışlar ile, okulların açılmasıyla birlikte Erzurum ve Erzincan’ın köylerindeki yoksul çocuklara bot ve mont dağıtılacak.

 

TUR BİTİMİNDE BİSİKLETLER ÇOCUKLARA

Etkinliğin bitiminde tura katılan bazı bisikletçiler, bisikletlerini bu sporu seven ama bisiklet almaya gücü yetmeyen çocuklarımıza bağışlayacak.

 

BAŞKAN KERİMOĞLU’NDAN PLAKET

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, turun tamamına katılan yardımsever bisikletlilere katkılarından dolayı plaket sunacak.

 

YER:Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı

TARİH: 19 Temmuz 2014-Cumartesi

SAAT: 14.00