Yaşam ve ölüm zıt kutuplar olarak algılansa da aslında iki kavram da hayatın içinde iç içe geçmiştir. İkisi de birbirinden bağımsız değildir. Yaşamın içinde ölümü ve ölümün içinde de yaşama tanık olursunuz. Bu gözlem ve idrak size hayatı dolu dolu yaşama sırlarına götürür.

Peki o zaman sır nedir? Sır, çözülemeyen bir gizemdir tıpkı yaşam ve ölüm gibi. Ölüme yaklaştığınızı hissettiğinizde ya da içinizde yükselen bir korkuyu gördüğünüzde bedenini sinyal vermeye başlar. Korkunun gerçek gibi görünen gölgesi düşüverir. Korkunun ortaya çıkışının nedeni; yok olma korkusudur. Bu korkuyu bünyenizde taşıdığınız sürece yaşamın tüm yönleri nasıl görülebilir ki? Cesaret, adım atmaktan geçer. Her adımını korkuyla atan kişi nasıl yaşam akışında ilerleyebilir ki?

Peki ya çözüm nedir? Çözüm; ölümsüz olduğunuzu deneyimlemektir. Sadece bilmeniz yetmez; bu evrensel bilgiyi deneyimden geçirdiğiniz takdirde o zaman yok olma korkusu da kaybolacak. Çünkü bizler; ebedi olarak yaşayacak ölümsüz ruhi varlıklarız ve bedenin ölümüyle ölmüyoruz. Bu beden yapısının içinde misafiriz ve bir gün ‘ölüm’ geldiğinde bu elbiseyi çıkaracağız ve başka bir boyuta geçeceğiz. Ölümün kıyısına..Yaşamı kucaklarsanız, ölümü de kucaklayacaksınız. Ruhi varlık bedeni terk eder ve ruhi kaynağa geri döner. Beden de çözülmeye başlar ve maddi kaynağa döner. İşte yaşam – ölüm, madde ve ruh zıtlıkları hayatın parçaları değil bütünleştirici araçlarıdır.

Yaşam ve ölüm korkusundan özgürleşmek için evrensel bilgiye ve kesinlikle cesarete ihtiyaç var. Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim Programları sizi öz doğanızla uyum haline getirecek ve korkularınızı cesarete dönüştürecek. Korkuları Aşma Değişim programı sayesinde korkularınızın farkına varacak ve temel korku olan ölüm korkusundan özgürleşeceksiniz.

Tüm cesaretinizi toplayarak içinize bakın ve oradaki korku köklerini görmeye çalışın. Dışa değil, içe yöneldiğinizde gerçeklik ile karşılaşacaksınız. Gerçeği görmek, cesaret ister ama kesinlikle kökten çözüm budur.

Sıradan yaşamın içinde korku her zaman vardır. Gizlenmiş veya açık halde. Fakat sıradışı yaşamda korkuya yer yoktur. Korku karanlıktır; cesaret ise ışıktır. Karanlığın yok olması, ışığın gelişiyle mümkündür. Böylece korkular da yok olacak ve cesarete dönüşecektir. Bunun için kendinize dışarıdan bakın ve içinize yönelin. İçinizdeki ruhi özün ışığı, tüm korku sisini ortadan kaldıracak. Hayatınıza farkındalık ve bilinç katın. Bilinçli yaşam ve farkındalık ışığıyla önce beden sağlıklı hale gelecek; zihin susacak; yıkıcı güçler yapıcı güçlere dönüşecek ve ışık tüm karanlığı yok edecek…

İçinizdeki dönüşüme kulak verin ve değişimin olağanüstü hazzını doyasıya yaşayın…

Mutlu değişimler..

Neval KÜTÜK

Dünya Değişim Akademisi

Değişim Uzmanı

www.dunyadegisimakademisi.com

[email protected]