Umutsuzluğa gark etmek değil niyetim, silkelenip farkında olalım istiyorum. Neler yaşadık, neler yaşıyoruz, halk olarak yediden yetmişe her birimiz olaylara müdahiliz. İyi, kötü, endişeli, tedirgin hallerimizle olup bitenlere bakarken sebep sorgulamalarına kaptırıyoruz kendimizi. “Ludwıg Andreas Feuerbach”dan bir saptama söz, tespit; Ahlâkın dine bağlı olduğu ve adaletin ulu bir yetkeye bağımlı hâle getirildiği yerde en ahlâksız, en adaletsiz ve en kepaze şeyler meşrulaştırılabilir ve yerleştirilebilir.

Genç nüfusumuzla övünç duyarken, akademik yetişkinlerimizin söz sahipliği, çözüm üretme başarılarını görmezden gelmeyerek, insan yapımızın mutsuz ve umutlarını yitirmiş halde olduklarını görebilmek çok zor olmasa gerek. Son bir ayda 20 polisin intihar etmesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Polis memurları neden intihar ediyor, altında yatan sebep ne? Ergen yaşlarını geride bırakmış, liseli ve üniversiteli gençlerimizin hayatları ile ilgili ilk sırada ki beklentisi nasıl yurt dışına gidebilirim! Ülkemizde bir yılı aşkın süredir korona virüs mücadelesi yapılırken, işsiz insanımız bir yana, esnafımız, çiftçimiz gelecek günlere, yıllara dair tamamıyla umutsuz ve karamsar halde. Sorunlar ve sıkıntıyı yaşayan meslek gruplarını ve yaş aralıklarını yazmam, sıralamam mümkün. Mümkün olmayan ise et kemik misali iç içe bir yaşamda isek, istisnai bir kesimin mutluluğundan, keyifli günlerinden dem tutamayız.

Devletimizi yönetenler için eksik, kısa, yetersiz eleştirileri de yapmamız mümkün, mümkün de bu sadece topu taca atmak, kendimizi de sütten çıkma ak kaşık gibi görme yanılgısı değil mi? Ahlak kurallarımız anonim bir hal taşırken, gerekçe üretmek, sığınma sebepleri bulup kendimizi aklama girişimlerinde olmak kurtuluş mu? Neden tüm gerçeklerimizi önümüze koyup yüzleşmiyoruz ki?

 – Burdur’un Yeşilova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olan 26 yaşındaki Yunus T. Beylik tabancası ile intihar etti (16.06.2021)

– Antalya’da, 15 yıllık polis memuru Hakan A. (42), emniyet binasının 4’üncü katında, başına dayadığı tabancasını ateşleyerek, yaşamına son verdi.(15.06.2021)

– Şırnak Merkez Karakolu’nda görev yapmakta olan Trabzon Düzköy ilçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Ogün K.’nın ailesi 2 gün boyunca kendisinden haber alamayınca evinde yapılan incelemede iple kendini asarak intihar ettiği ortaya çıktı.(08.06.2021)

– İnegöl'de görev yapan polis memuru Ercan Ayıkbaş, evinde beylik tabancasıyla hayatına son verdi. (03.06.2021)

– Burdur’un Bucak ilçesinde görevli polis memuru Sercan Ç.'nin (23) yalnız yaşadığı evinde, başından tabancayla vurulmuş cansız bedeni bulundu. (31.05.2021)

-Bartın’ın Amasra ilçesinde, kaymakamlığın nöbetçi kulübesinde görevli 46 yaşındaki polis memuru, başına dayadığı tabancasını ateşleyerek hayatına son verdi.(28.05.2021)

İntiharlar insanlığın varoluşundan buyana vardır ve hep olmuştur. Sebep ve gerekçeleri bilimsel, spesifik bir meseledir. Burada dikkatimizi çekmesi gereken tüm tarihsel dilimlerin çok üzerinde, zirveye ulaşan sayıdır. Bizler bilim adamı değiliz, toplumsal dayanışmamız mı azaldı, bana ne tavırlarımız mı arttı, hepimiz, her birimiz bu soruların cevaplarını kendimizden almak zorundayız, bu zorunlu halimiz insan olmamızdan kaynaklı.

Mir Murat Demir