Saygıdeğer Önce Vatan Gazetesi okurlarım, Evet, mayıs ayını tüm güzellikleri ile idrak etmiş bulunmaktayız. Ancak Corona salgınının dünyamızı esir aldığı bu günlerde insanlar ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Yarın Corona tedbirleri çerçevesinde gençlerimizin 19 Mayıs bayramlarını yürekten kutlayacaklarını umuyorum. Beni sadece yaşları genç olup ta gerçek gençlik semptomları göstermeyenler üzmekte ve düşündürmektedir.

Sözüm,  ülkesini seven, ona tüm duygu, düşünce ve faaliyetleri ile sahip çıkan, kanını vatanı için seve seve veren, ejdadını bir kalemde silip atmayan, batıl olmayan örf, adet, gelenek ve göreneklerine bağlı yenilikçi, hayatta en hakiki mürşitin turşucu Hurşit değil, bilim olduğunun bilincinde, ülke sorunlarına, çözüm odaklı düşünceler sergileyen, yaşamını yararlı hedeflerle süsleyen, ülkesini muassır medeniyetler seviyesine taşımak için elinden gelen gayreti sarf eden, ailesinin gurur ve haysiyetine halel getirmeyecek vasıflara sahip, pırıl pırıl gençleri elbette ki kastetmiyorum.

Ülkemizde yaklaşık 25 milyon kişinin sigara tiryakisi, bir o kadarı da alkol bağımlısı olduğunu biliyoruz. Kast ettiğim gençliğin az da olsa diğer bir bölümü bağımlılık konusunda büyüklerle at başı gitmektedir. Şöyle ki, ülkemizde TV seyretmede ABD den sonra yılda 500 saatle dünya ikincisiyiz. Ayrıca, gençlerimizin büyük bir bölümü internet başında 44 chat, 26 oyun, 19’u ise sörf peşinde zaman öldürmektedirler.

 Anlayacağınız gibi gündüzleri internet cafede, akşamları ise discoda veya abuk subuk TV programları ile haşır neşir olmakta. Sporsever(!) bir gurup gencimiz ise, ölesiye veya öldüresiye destekledikleri takıma destek amacıyla kasap satırlarıyla sportif faaliyetlerine büyük bir özveri ile katılmaktadırlar.                   

 Bu bağlamda gençlerimizin bir bölümü 19 Mayıs tarihini pek idrak etmeyip, emanete sahip çıkmayı pek düşünmüyor olabilir. Ne dediği anlaşılmayan bir dil ile konuşmaları ise onları daha da ilginç hale getirmektedir. Anne baba parasıyla hava atan, kötü yola sapan birçok bağımlılıkla iç içe, aile tanımayan her an suç işlemeye hazır bir kısım gençlik böyle giderse, maalesef kapımızı çalabilir endişesini taşımaktayım.

 Bilinen odur ki, ülkemizin nüfusu diğer ülkelere göre hayli gençtir. Bu gençliği iyi anlamak ve iyi eğitmek zorundayız. Bu nedenle de gençlerimize örnek olmalıyız. Çünkü ne ekersek onu biçeceğiz. Laf ile peynir gemisi yürümez. O halde, çocuklarımıza, gençlerimize güzel örnek olmak esastır.

Tüm gençlerimize yaşamları boyunca olumlu örnekler seçmelerini ve kaliteli bir yaşam sergilemelerini diliyor, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramlarını kutluyorum.