Değerli okurlarım Yargıtay tarafından bir mahkumiyet Kararınız onaylanmışsa o karar tamamen normal şartlarda kesinleşir .Ancak siz yargıtayın onama kararına karşı yargıtay cumhuriyet başsavcılığına bir dilekçe ile itiraz edebilirsiniz .

CMK  308. Maddeye  göre  Yargıtay  cumhuriyet savcısına itiraz yetkisi tanınmıştır. Bu yetki üzerine Yargıtay cumhuriyet savcısı ya resen  ya da istem üzerine ilamın kendisine  verildiği tarihten itibaren yargıtayın onama kararlarına itiraz edebilir.  Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı sizin itirazınız üzerine Sizi haklı görürse mahkumiyete ilişkin onama kararının Kaldırılmasını ve lehinize bozma kararı verilmesini İsteyerek itiraz edebilir .yargıtay cumhuriyet Başsavcılığının itirazına rağmen yargıtay ceza dairesi onama kararında Israr ederse dosyayı yargıtay Genel Kuruluna gönderir Yargıtay ceza Genel Kurulu uyuşmazlığı giderecek şekilde son kararı verir .Yargıtay ceza Genel kurulunun vereceği karar kesindir. Yargıtay  ilgili ceza Dairesi kararı yerinde görürse en kısa sürede inceler  ve kararını düzeltme yoluna gider . 

Ayrıca yargıtay Cumhuriyet Savcılığının tebliğnamesi aleyhinize ise size tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz .Az önce belirttiğim gibi yargıtayın onama kararına da itiraz hakkınız vardır .

Bu konudaki sorularınızı 0 532 508 90 45 nolu irtibat telefonuma bildirebilirsiniz .
Avukat Nevin ömeroğlu Demirel İstanbul Barosu