Yoksa seni bırakıp gidenlere mi üzülüyorsun? Hiç üzülme. doğanın kanunu bu. Sence, zamanın hiç durduğunu gördün mü? Bunu yapmaya zaten insanın gücü de yetmez. İstesende, istemesende zaman akıp gidiyor. İnsanlar birtakım olaylar sonucu yalnızlaşıyor.

Sen yalnızım mı diyorsun eğer yalnızlığını kötü yönden düşünürsen içinden çıkmayacağın karanlık düşüncelerle boğulursun oysa yalnızlığında iyi tarafı var. Hadi birazcık düşünmeye çalış. Yok arkadaş ben yalınız bir yere gidemem mi diyorsun? Yanlış düşünüyorsun. O zaman niçin yaşamını kısıtlıyorsun. Tabiki de gidebilirsin. Örneğin güzel bir film geldi koş sinemaya. Zaten orada yalınızca, sesiz izlemiyor musun? İzle, filimle özdeş gitsin. Yazlınızlığınızında güzel yönleri olduğunu unutmayın. Bir kafeterya yada benzeri yerlere gittiğinizde sıkılacağınızı mı hissediyorsunuz? O zaman, alın elinize bir kitap, sayfalarını karıştırın. O süre içerisinde çayınızı içer etrafı gözlemler, hem de kitabınızı okursunuz. 

Bakın sağlığınız yerinde. Her şeyi görüyorsunuz, gezebiliyorsunuz. Sabah kahvaltısı hazırlayabiliyor, çayınızı demliyor yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. TV izleyip hakkında yorumlar yapabiliyorsunuz. Ne güzel değil mi? Sıcacık çayınızı yudumlarken bir kedinin başını okşayabilirsiniz. Bir kuş besleyebilirsiniz evinizde birkaç saksı çiçek yetiştirebilirsiniz. Sabah yürüyüşüne çıkar bol bol oksijenli hava soluyabilirsiniz. Bakın hiç de yalınız değilsiniz. Kendinizi mutlu etmeye bakın eğer siz yalnızken mutlu olamıyorsanız nasıl başkasını mutlu edeceksiniz.

Hadi bakalım yaşadığımız bu hayatın tadını çıkaralım.