Kitap Dünyası 


 

STEPHEN KING “YABANCI” (The Outsider) İLE GERİ DÖNDÜ!  

Stephen  KING, Altın Kitaplar logosuyla çıkan son kitabı “Yabancı” (The Outsider)ile okurlarını gerilim girdaplarına sürüklemeye devam ediyor! Stephen King, Yabancı’da yine hayal gücünün sınırlarını zorluyor, yine usta bir hikâye anlatıcısı olduğunu kanıtlıyor. Şehir parkında, vahşice katledilen on bir yaşındaki bir erkek çocuğunun cesedi bulunur. Görgü tanıklarının ifadelerine göre katil, İngilizce öğretmeni, şehrin Küçükler Beyzbol Ligi’nin koçu ve herkesin çok sevdiği Terry Maitland’dır. Parmak izi ve DNA sonuçlarıyla desteklenen diğer kanıtlar da tartışılmaz biçimde onu işaret etmektedir. Bu korkunç cinayetin dehşete düşürdüğü Dedektif Ralph Anderson, eskiden kendi oğlunun da koçluğunu yapmış olan zanlının, bir beyzbol maçının ortasında, herkesin gözü önünde tutuklanması emrini verir. Ne var ki, Maitland cinayetin işlendiği gün başka bir kentte bir konferansta olduğunu iddia eder ve bu, ilerleyen günlerde tanıklarla, kamera görüntüleriyle doğrulanır. Ralph Anderson ve Bölge Savcısı Bill Samuels bu şaşırtıcı gelişmenin yarattığı çelişkiyi çözmek için delillerin izini sürmeye devam ederken, cinayeti aydınlatmaya çalışan herkes bilinmezliklerle ve tehlikelerle dolu bir anafora doğru sürüklenmektedir. 

Yazar Hakkında

Stephen King, hepsi de dünya çapında bestseller olmuş elliden fazla romanın yazarıdır. Eserlerinin arasında Doktor Uyku ve CBS’te çok başarılı bir dizi yorumlaması olan Kubbe’nin Altında vardır. 22/11/63 adlı romanı New York Times Book Review tarafından 2011’in ilk on kitabı arasında gösterilmiş, En İyi Gizem/Macera Romanı seçilerek Los Angeles Kitap Ödülü’nü ve Uluslararası Macera Yazarları En İyi Kitap Ödülü’nü kazanmıştır. Yazar, 2003’te Ulusal Kitap Vakfı’ndan Amerikan Edebiyatına Güzide Katkı Madalyası almıştır. Kendisi de roman yazarı olan eşi Tabitha King ile Bangor, Maine’de yaşamaktadır.

Orijinal Adı: The Outsider  Türkçesi: Esat Ören   Sayfa Sayısı: 544

Müzik Dünyası 

 

Fulya Ünal KÜT DİYE GELDİ…

Birçok ünlü ismin şarkılarını seslendirerek müzik dünyasında adını duyuran Fulya Ünal, yoluna kendi şarkılarıyla devam etme kararı aldı. Aranjörlüğü Aykut Terzi imzası taşıyan ve sözü müziği Fulya Ünal’a ait olan 3 adım müzik etiketiyle “Küt” isimli şarkısıyla müzik yolculuğuna hız veren güzel sanatçı zirveyi hak edeceğim ifadesinde bulundu. “Küt” isimli eserine Şener Çakır yönetmenliğinde birde performans klip’i çeken Fulya Ünal, sesi, yorumu yanında kamera karşısında tüm güzelliğini sergiledi. “Küt” isimli eğlenceli şarkısını en mutsuz olduğu anda yazdığını vurgulayan sevilen sanatçı Fulya Ünal “Müzik dünyasında ekip kurmak zor, benim gibi uçuk olmalı farklı düşünüp farklı hissetmeli, yeri gelince de ayakları yere basmalı zaten bu ekibi kurdun mu seni starlığa taşıyorlar. Ben nazara çok inanırım, birçok sanatçının nazardan yok olduğunu düşünüyorum, müziğini çok iyi yapan isimlerin yok olduğunu gördük ve gördüm. Benim tek korkum işime nazar değmesin, mutlaka başaracağım” dedi. Hayatını müziğe adadığını ifade eden sahnelerin deli dolu kızı Fulya Ünal, ben müzik için yaratılmışım, hayatımda müzik olmazsa bende olmam, en büyük arzum eserlerimle birlikte Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe gibi kalıcı olmak ve şarkılarımı yarınlara taşımak vurgusunu da sözlerine ekledi. Müzik dünyasına kısa bir aradan sonra “Küt” isimli şarkısıyla Küt diye giren Fulya Ünal, kendinden emin olarak yolunda yürüyor.

 

MUSTAFA AKAY   MÜZİK DÜNYASINA "BEYAZ GÜVERCİN" UÇURUYOR !

 Mustafa Akay,  "Beyaz Güvercin" adlı yeni single çalışmasını "Yücelen Müzik" etiketiyle müzik dinleyicisiyle  buluşturdu. Sözü ve müziği Mustafa Akay'a ait olan "Beyaz Güvercin" adlı şarkının aranjesine Ömercan Özüaydın imza attı. Kayıtları EmRec Stüdyo'da alınan şarkının, canlı enstrüman kayıtlarına  yaylılarda İstanbul Strings imza attı. Çello, Timur Atasever, bass gitar Şafak Kocadağ, gitar ise Ömercan Özüaydın tarafından çalındı. Şarkının mix ve mastering çalışması Özgür Yurtoğlu tarafından yapıldı. Single fotoğrafları için Mehmet Cihan Oyuktaş 'ın objektifine poz veren Mustafa Akay 'ın  kapak tasarımı ise Özgün Günyar tarafından yapıldı. Mustafa Akay'ın yeni single şarkısı "Beyaz Güvercin" tüm dijtal platformlarda yerini aldı.

BEYAZ GÜVERCİN

Dolu dolu yaşanmış sandığım seneler

Bir köpük misali yok olup gittiler

Beyaz güvercinlerimiz uçmuyor artık 

Hataymış boşver kırılmasın kalpler 

Anladım bitiyor yaşanan sevgiler

Sus sakın konuşma yeter o günler 

Çünkü ayrılırken söylenen sözler

Kokusu olmayan güllere benzer 

 

Sinan Gülşen’den Yüreğine Sor! 

Başarılı şarkıcı Sinan Gülşen Yüreğine Sor İsimli Maksi single çalışması ile tüm dijital platformlarda. 

Çalışma 4 parçadan oluşuyor , albüm ile aynı adı taşıyan klip çalışması da youtube’da

Yüreğine sor isimli şarkının Söz ve müzik Sinan Gülşen’e ait.  Klip tarihi Abud efendi konağında çekildi. İlk single çalışması Hayal’i geçen yıl çıkaran Sinan Gülşen Yüreğine Sor ile dikkat çekiyor. Radyolarda da sıkça çalınmaya başlayan Sinan Gülşen’i mutlaka dinleyin!

Çilem Duman Yıllar Affetmez İle Geliyor! 

Başarılı ve ödüllü Sanatçı Çilem Duman uzun süredir hazırlandığı yeni single çalışması Modern Arask Cover şarkısı Yıllar Affetmez ile dinleyicilerle buluşacak. Ahmet Selçuk İlkan’ın Yıllar Affetmez şarkısı Çilem Duman’ın yorumuyla Seyhan Müzik etiketiyle 22 Temmuz Pazartesi saat 17.00’de Netd ve Tüm dijital platformlarda olacak. Ali Eşitmez Süpervizörlüğünde yapılan çalışmanın klip ve fotoğraf çekimleri de Ali Eşitmez imzası ile gerçekleştirildi. Çilem Duman’ın ses getirecek bu çok özel çalışması için 22 Temmuz’a kadar geri sayım sürüyor!  

Medya Dünyası 

TV100’ÜN YÜZÜ, ÇAĞLA ATLI 

Çağla Atlı mesleğe muhabirlikle başladı. Başkent Ankara’da siyasetin nabzını tuttu. Yargı, siyaset, dış politika, eğitim, sağlık gibi pek çok alanı takip etti.  Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık muhabirliği yaptı. Bir dönem Kanal A’da spikerlik yaptı. Ardından da 24 TV’ye transfer oldu. 24 TV’de hem siyaset haberlerini takip etti hem de “Kulis” isimli programda moderatörlük yaptı. Kulis Programında, 3 gazeteciyi ağırlayan Çağla Atlı, dış politika ve siyasetin gündemini konuklarıyla irdeledi.  Atlı daha sonra da yayın hayatına yeni başlayan ve büyük bir atılım yapan TV100’e transfer oldu.  TV100’de öğle ve akşam kuşağı bültenlerini sunan başarılı ve güzel haber spikeri Çağla Atlı, Hafta Sonu Ana Haber bültenleriyle de izleyici karşısına çıkmaya başladı.  Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde diksiyon, spikerlik ve sunuculuk eğitimi alan Atlı, üniversiteden de iletişim mezunu.

 

Burcu Sarıca’dan Anne adaylarına yeni bir program!     

Anne adaylarının yaşadığı bütün sağlık problemlerinin konuşulacağı “Yaşasın Anneler, Anneler Yaşasın” programı Woman TV'de başladı. Kadınları doğru biçimde hamileliğe hazırlama yollarının yanı sıra, doğum öncesi ve sonrasında sağlığın nasıl korunacağına dikkat çekilecek. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi önemli gebelik riskleri, sağlıklı hamilelik ve sağlıklı doğum gibi konular gündeme gelecek. Burcu Sarıca’nın moderatörlüğünde, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı  Prof. Dr. Ateş Karateke’nin katkılarıyla gerçekleşecek programda her hafta birbirinden değerli kadın doğum uzmanları yer alacak.  Woman Tv ekranlarında canlı yayınlanacak program her Cumartesi Saat 10:00’da..

 

Hilal Yaşar’la Marka Şehirler 

“Marka Şehirler” programı ekonomiye yön veren kentlerimizi geziyor. Her hafta bir şehrimizde; o şehrin ekonomisi, istihdamı, sanayi ve ticarette ülkeye kattığı değerleri yerinde inceleyip izleyiciye aktarıyor. Şehirlerde iş dünyasına yön veren veya büyük atılımlar yapan, o şehrin istihdamında önemli rol oynayan işletmeler de inceleniyor. Program her Pazar 15.00’da Beyaz Tv’de 

Hilal Yaşar Uğur Kimdir ? 

15 Ocak’ta Nevşehir’de doğdu. 1995 yılında Antalya’ya yerleşti ve hala ikamet olarak Antalya’da yaşamaktadır.  2009 yılında Yöre Yöre Türkiye Programı ile Haber 7 ‘tv de televizyonculuğa başladı. Daha sonra birçok televizyon kanalında özellikle gezi ağırlıklı yerel yönetimlerle ilgili programlar hazırlayıp sundu. Televizyon dünyası gezip farklı yerler görmek ve dışa dönük kişiliği birbirine tamamlayınca Hilal Yaşar Uğur bu tarz programları sürdürdü. 23 Haziran’dan beri de Beyaz Tv’de Hilal Yaşar’la Marka Şehirler programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başladı.  Program formatı düşünürken her kanalda fazla olan gezi formatının dışına çıkıp özellikle ülkemizde her insanın ağzında olan ekonomi içerikli bir program hazırlamak istediklerini belirten Hilal Yaşar Her hafta 1 ilimizin 3 T diye adlandırdığı Tarım, turizm , ticaret alanlarındaki zenginliklerini ekonomiye katkılarını ülke ekonomisi için önemini ve katma değerini yükseltmek adına yapılan hizmetleri yöneticilerle konuşarak yerinde görerek izleyicilerle paylaşmaktadır. Programın sektör programı değil, Ekonomi programı olduğunu belirten Hilal Yaşar Uğur çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hilal Yaşar Uğur kendine özgü program tarzı , özgün sunumu , pozitif enerjisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Hilal Yaşar Uğur tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

 

Mariam Mahmoudi ile Her GECE 

Güzellik yarışmalarında derece alan güzelliği tescilli İranlı güzel Mariam Mahmoudi bu kez farklı bir alandaki çalışması ile öne çıkıyor. Bugüne kadar pek çok farklı dizi , klip ve reklam filmi projesinde yer alan küçük yaşlardan beri de pek çok ünlü tasarımcının tasarımlarını podyumda taşıyan başarılı model ve oyuncu Mariam Mahmoudi İstanbul Etiler’de Her Gece adlı mekanı işletmeye başladı. Sosyal Medyada da paylaşımlarıyla dikkat çeken Mariam Mahmoudi işletmecilikteki başarısı ile de şimdiden adından söz ettirdi. Her Gece pek çok ünlü isminde uğrak yeri haline geldi. Mariam Mahmoudi önümüzdeki günlerde farklı projelerde de yer alacak.  

Kim Kimdir ? 

 

 

Dilan Alp 

29 Haziran'da Ankara'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan tek tercih olarak seçtiği bölüm olan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümünü 2011 yılında başarıyla bitirdi. Medya sektörüne öğrenciyken TRT'de yaptığı stajla başladı. Mezun olduktan sonra yerel kanallardaki haber merkezlerinde ve reklam film prodüksiyon şirketlerinde çalışarak özellikle işin mutfağında pek çok görevde yer aldı. 2014 yılında haber spikerliğinde  kendini geliştirmek adına İstanbul Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde, alanında profesyonel kadronun verdiği Spikerlik ve Sunuculuk eğitimini dereceyle tamamladı. Ardından 3 yıla yakın bir süre bir medya iletişim ajansında hem medya danışmanlığı hem de şirketin bünyesinde bulunan haber sitesinin yöneticiliğini yaptı. 2018 Haziran ayında ise Halk TV macerası başladı ve asıl yer almak istediği Televizyon haberciliğine dönmüş oldu. Halk TV'de hem sahada muhabirlik yaparak izleyicilere sıcak noktalardan gelişmeleri aktaran Dilan Alp hem de yaz döneminde gün ortası bültenlerinde spiker olarak seyirciyle buluşmaktadır. Dilan Alp Çok sevdiği muhabirlik ve Sunuculuk mesleğini bir arada yapmaktadır. Mesleğinin yanı sıra Kadıköy'de özel bir dans stüdyosunda Latin Dansları ile ilgilenmektedir ; Aldığı ileri seviye eğitimlerle de bu yeteneğini hobi olarak geliştirmeye devam etmektedir. Dilan Alp eğitimini de aldığı bu alandaki yeteneği , çok yönlülüğü , haberciliği, kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Dilan Alp tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.