Bu sıralarda bakıyorum da Ne yapsan ne etsen kimse başını kaldırıp ta bakmıyor. Ne zaman birsinin ayağına taş değdi, işte o zaman bağırıyor. Memleket yangın yeri olmuş. Her gün Şehit askerimiz, polisimiz geliyor, duyan yok her kez kendi âleminde yazık ya analarımız ağlıyor. Onlar kimi korumak için şehit oluyor?. Tabi ki bizim için. Şehit analarımızın yüreği yanıyor hem de cayır cayır. O zaman biraz duyarlı olalım. 
Bakın, geçende Seri katil çıktı ve halkın desteği ile hemen de yakalandı. Demek ki halk vurdumduymazlıktan biraz vazgeçer uyanırsa kimse bizim millete devlete dokunamaz. Malum etrafımızdaki devletler hep savaş halinde. Bize de sıçramaması için biraz duyarlı olalım önce içimizdeki hain terörleri temizleyelim. 
Bakın Kilis halkı boşalmış evleri hırsızlardan korumak için her gece nöbetleşerek mahallelerini korudular, eğer korumasalardı, yarın bu hırsızlar çalınacak bir şey kalmadığında onların evini de soymaya gelecekti belki de halkın malına canına zarar gelecekti.
Biraz duyarlı olalım. Etrafımızdaki yabancıları tanıyalım, bulunduğu yere uyum sağlamayan şekli bozuk huzursuz insanlar gördüğümüzde biraz araştıralım soruşturalım olmazsa polisten yardım alalım bomba patladığında vah tüh çekmeyelim içimizdeki düşmana aman vermeyelim Vurdumduymazlığımızdan biraz sıyrılalım.