Merhabalar,

Günümüzün favori lezzetlerinden biri de ''CHEESCAKE''ler..

Cheescake'i tatmayanınız yada ev de denemeyeniniz yok denecek kadar azdır Bundan yıllar evvel peynirle kek yapacağım deseydik bir çoğumuz ''tatlı keki tuzlu peynirle de yapılır mı?'' denilirdi.Ama gastronominin ülkemizde de gelişmesiyle birlikte bir çok yeniliklere bizlerinde damakları alıştı.

Cheescake'in Ana Vatanı New York olarak bilinse de ,Cheescake'in hikayesi 4 bin yıl öncesine dayandığı ve Yunanistanın Samos Adasından çıktığı söylenmektedir.Yunanlılar ''cheescake''i sporcularına enerji kaynağı olarak yedirdiği ,aynı zamanda Yunan gelinlerinin düğün pastası olarak hazırlandığı da yazılmaktadır.

Günümüzde fırınlı yada fırınsız olarak iki ayrı şekilde hazırlandığı gibi çok değişik meyve sosları ve şehirlere göre  farklı malzemeler katılarak değişik çeşitleri yapılmaktadır.Bizim bugün ki tarifimiz de ''fırınsız''olarak hazırlıyacağımız bir tarif..Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

20 cm çember içindir.

ALT TABAN:

200 gr un haline getirilmiş negro bisküvi

100 gr eritilmiş tereyağ

ARA KAT:

200 ml krema

400 gr labne peyniri

2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri

200 gr vişne

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

SOS:

120 ml vişne suyu (1 su bardağından 2 parmak eksik)

2 yemek kaşığı pudra şeker

1/2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

ÜZERİNE:

Vişne

YAPILIŞI:

Taban için,bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.

Tereyağ eritin ve bisküvilere katarak karıştırın.

Çemberin alt katına bastırarak yerleştirin.Buzdolabında 1/2 saat bekletin.

ARA KAT için,Kremayı mikser kabına alın ve yüksek devirde çırparak koyu kıvama getirin.

Peyniri,pudra şekerini ve limon kabuğunu ekleyerek tekrar çırpın.

Vişneleri ekleyerek spatula ile hepsini karıştırın.

Bisküvi tabanlı çembere boşaltın ve buzdolabında 1 gece bekletin.

SOS İÇİN,bir kaseye vişne suyu,pudra şekeri ve nişastayı alarak karıştırın.

Orta ateşte karıştırarak pişirin.

Koyu kıvam alınca ateşten indirin ve ılınınca vişneleri ekleyin.

Buzdolabında bekleyen cheescake'i çemberden çıkarın ve servis tabağına alın.

Üzerine sosunu gezdirin ve vişnelerle süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...