Ben İskenderun'da yaşayan emekli Astsubayım. İskenderun'lu değilim ama bu ilçe için şahıs olarak elimden ne gelirse yaparım. Malumlarınız üzere burası yaklaşık 250.000 nüfusa sahip ve Türkiye'nin 16 İl'inden büyük bir ilçedir. İskenderun'da Açıköğretim ve YGS sınavları yapılmasına rağmen LYS sınavı yapılmamaktadır. LYS sınavları il merkezlerinde yapılmakta ve yüzbinlerce öğrenci ve aileleri yol, kalacak yer gibi büyük sıkıntılar çekmektedir.

LYS sınavları neden sadece il merkezinde yapılmakta da ilçelerde neden yapılmamaktadır diye bir araştırma yaptım. 6114 sayılı kanuna göre sınav merkezlerini belirleme yetkisinin ÖSYM yönetim kurulunda olduğunu öğrendim.

Konu ile ilgili olarak HATAY milletvekillerini aradım. Her zaman olduğu gibi millet olarak kendi vekilime ulaşamadım. Sadece konuyu danışmanlarına aktarmak zorunda kaldım. Ama ne yazıkki konu ile ilgili olarak bana geri dönüş yapmadı benim vekillerim ve danışmanları. Üzülerek şu yorumu yapmak zorundayım : VEKİLİNE ULAŞAMAYAN TEK MİLLET TÜRK MİLLETİDİR !!!

Bende madem ki vekillerim ve yöneticilerim bu konu ile ilgilenmiyorlar, kendim uğraşayım dedim. Milli Eğitim Bakanlığını aradım. Özel kaleminden bana bir e-mail adresi verdiler ([email protected]). Oraya yazarsam konu ile ilgileneceklerini söylediler. Sağolsunlar ilgilendiler ve müracaatımı ÖSYM'ye gönderdiler. 3-4 gün sonra bana ÖSYM'den konu ile ilgili cevap geldi. Cevapta 2016 için sınav merkezlerinin belirlendiği ama 2017 yılından itibaren ilçelerde de LYS sınav merkezleri açılması konusunda çalışmalar yapıldığı belirtildi. Konu ile ilgili yazışmalarım ve bana gelen resmi yazışmalar EK'tedir. Sosyal medyadan kendi çapımda İskenderun'da bir kampanya başlattım. Büyük bir ilgi de gördü.

Sonuç olarak bir milletin vekilleri ve yöneticileri halka sorunlarını çözmek için görev yapmaları gerekirken ne yazıkki bu yöneticiler sadece birbirleriyle uğraşmaktan halka hizmet etmeye zaman bulamamaktadırlar. Bu bir Türkiye gerçeğidir.

Sizlerinde konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.