Merhaba değerli okurlar bugünkü köşe yazımızda çok değerli vefakar, fedakar bir insandan bahsedeceğiz. Bu kardeşimiz Mardin ilinin federasyon il temsilciliğini yürütmektedir. 

Yürekli insan Abdulvahap Akan kardeşimiz yaşlıların, engelilerin, kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Mücadele eden, koşan, bu yolda and içmiş bir temsilci, Mardin ilinin tanınmış bir evladı. Emekleriyle projeleriyle umut kapısı olan güzel insan, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına koşan, yaşlıları ziyaret eden onların hayır duasını alan cesur, azimli, yürekli insandır. Bahsi olacak bir Türk Evladı 

Bu kutsal görevi omuzlarına yüklemiş ve bu alanda milletine, vatanına, bayrağına, gencine, yaşlısına, engellisine, kimsesizine sahip çıkan yürekli korkusuz cesur bir mücadele veren önemli değerlerden biri olan Mardin ilinin il federasyon temsilciliğini yürüten bir Türk evladıdır. İlgili makamlarla görüşen ve bu görüşmelerde engellilerle ilgili motivasyon ve empati kurmak onlara sosyal alanda moral depolamak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlemek yolunda ilerleyen canla başla yürekle gönülle hizmet eden bir çok alanda çeşitli görüşmeler yapan faaliyetler düzenleyen yol alan cesur Mardin il temsilcisi Abdulvahap Akan kardeşimize bu kutsal yolda hep bu güzel kardeşimize destek çıkalım.

Mardin ilini de destekleyelim güzel işler yapmasına vesile olalım tarafım kendisini tanıdığımda çok cana yakın ve örf adetleri bilen bir Türk evladı bizzat Mardin’den tarafımı ziyarete gelmiş bizleri ziyadesiyle onure etmiştir. Böyle insanın Mardin gibi ilde destek vermeli.  

Yazar olarak tavsiye teskin ederim hizmet aşkıyla hedefleyen bir insan olmakla beraber latife değil  gerçek bir hizmetlere imza atan il temsilcisi olmakla beraber sivil toplum alanında STK Vakıf dernek federasyon gibi sivil toplum kuruluşları ve kurumlarca ihtiyatlı bir şekilde destelerinizi esirgemeyin derim. 

Bu dünya boş ne yapsak kardır bir köprüde biz Türk milleti olarak kuralım bu insanlara el, göz, kulak, dil, beden, sevgi, şefkat kucağı açalım. Neler yaşarız, neler tadarız bilinmez bu dünyada kimimiz zenginlikle övünür, kimimiz ünvan, şöhretle övünür, kimimiz makamla mevkile övünür, fakir yokluğuyla övünür, engelli, yaşlı ve kimsesizler neyle övünecek! İşte onu da sağlayan STK tarafından yapılmaktadır ki bunlardan biri Mardin ili UTEF Federasyon temsilcilerinden Sayın Abdulvahap Akan kardeşimizdir. 

Bir insanın mücadelesini takdire şayan olarak algılarsak ifadesini de vurgulamış oluruz. Engelli vatandaşların sosyal hayatında iyi bir portal oluşturmak amacı ile yol almış olan bu kardeşimiz muvaffakiyet çerçevesi içinde devam eden bir nefer   yapan ilgili vazifesi almış Mardin ilinde güzel insan vefakar başkanlık yapan Abdulvahap Akan kardeşimize desteklerimizi esirgememek ve her alanda birlik beraberlik içinde bir bayrağı almış götüren bu güzel insana yapan asli görevler köprü oluşturan bir sahada seyreden hizmet alanı içersinde olmanın gurur tablosunu yansıtmıştır ki, görünen o ki; Şu fani dünyada ne olacağımız belli mi? bugün sağlamsan yarın bir engelli adayı olursun toplumumuzda engellilik nedir, nasıl yaşanır, bilenlerimiz bilmeyenlerimiz bile vardır.

Yani anlaşılan kimin nerde ne zaman ne hal alacağı meçhuldür. Ancak böyle bir hayatın kader yolunu çizmeye kalkarsak ucunun nereye varacağı bilinmez bu hizmette ilk sırada hayata bağlayacak bağ, sevgi, şefkat, hoşgörü, ilgi, güleryüz, tebessüm, sıcak yaklaşım dünyaları verir yüce mevla katında dua, sevap defterine yani amel defterine işlenen sevaplar, günahlar, cezalar olmak üzere değil sevapların en güzeli olan yaşlıya, kimsesize, sakata, acize ziyaret edin hadiste SAV efendimiz Hz. Peygamber efendimizin hadisinde şöyle buyrulmuştur “Komşum aç yatarken kim ki umursamaz uğramaz bizden değildir” Kim ki hastaya  Acize hacca sakata görüp yola gidene darda kalana el uzatmazsa cehennem kapıları açık bekli çektir buyrulmuştur.

Evet değerli okurlar bir düşünün bu alanda böyle bir hizmet yapan gönülden yürekten yapan bir başkandır kendisi bir engelli, yaşlı, kimsesizlere kanat açan kucak açan yürekli bir insan. 

Hizmet yolunda mücadele veren canla başla acize, sakata, hastaya kimsesize, yaşlısına sahip çıkan böyle fedakar vefakar korkusuz cesur hiç yoruldum demeyen aldığı bayrağı taşıyan bu güzel insan Abdulvahap Akan Mardin il temsilcisi olan kardeşimiz tarafımdan kendisini bizzat destekliyor, engelli vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet edeceğinden eminiz.

Kıymetli okurlar sizlerde bilirsiniz birlikten kuvvet doğar. Yani bir elin nesi var iki elin sesi var derler. İşte bu alanda biz toplum olarak il temsilciliği yapan bu cefakar kardeşimize destelerimizi verelim.  Daha iyi hizmet daha güzel organizasyonlara imza atmaya yardımcı olunur ise Mardin’de sıkıntılı vatandaş veya yaşlı, engelli insan, kimsesizler azalır. Rahat, huzur ve mutluluğu bulacak bir Mardin yaşanır. 

Değerli okurlar bugünkü köşemde sizlere Mardin ili UTEF il temsilcisi Sayın Abdulvahap Akan’dan bahsettik. Neden diye sorarsanız çünkü bu güzel insan kendini iğliye yardıma muhtaç olanlara güzel olan her yurduna vatanına bayrağına milletine bağlı bir evladından bahsettik kıymetli okurlar sizlere.

Umarım sıkmamış ve sıkıcı şeylerden bahsetmemiş olalım bözlerime burda son verirken şunu unutmayalım hepimiz sivil toplum olarak birer engelli adayıyız.

Herkese sevgi saygılar sunar gelecek olan köşe yazımızda buluşmak üzere esen kalın.

Engelli olmak marifet değil, engelleri aşmak önemlidir. Nice engelleri aşmak dileğiyle. Hoşkalın. Yüzünüzden tebessüm kalplerinizden sevgi eksik olmasın.