Böyle gelişip böyle bitecekse, bitirmek gerekmiş, ne yazık yıllar gelip geçmiş. Futbol maçı değil hayat, her durum da hakem bitiş düdüğünü çalıncaya kadar, kötü ve yetersiz, uyumsuz da olsan maça devam zorunluluğun yok. Tavla oynamıyorsun, olur ya hatıra binaen, karşıdakinin hatırı için zevksiz, tatsız,tuzsuz oynar oyunu ayrılırsın.

Vazgeçeceksin, inceldiği yerin kopmasını beklemeden koparacaksın. Kendin için olduğu kadar, karşında ki için de yeni bir şans oluşturacaksın. Hesaplar, hayatın sundukları istediğin gibi değilse bırakacaksın. Yalanlar başlamış, ardı ardına yalanlar geliyor ise vazgeçeceksin. Hayatını, bildiklerini samimiyeti ve yüreğiyle anlatmıyor, paylaşmıyorsa, hissettiğin de vazgeçeceksin.

Hayattan beklentilerini ve karşıdakinden umduklarını açık ve net ifade ederek, düşüncelerine ve değerlerine saygı göstermiyor, önemsemiyor ise mutluluğu yakalama şansınız tabana inmiştir. Israr neden, inat neden, mutluluk gelmez, alınır. Mutluluğu hayattan alamıyorsanız, alma isteği ve gayreti gösteremiyorsanız, biz gibi davranıştan uzaklaşmışsınız demektir.

Yatak oyunları, fanteziler, çok özel paylaşımlardan değil de, aynı yatağı paylaşmakta varsa bir hoşnutsuzluk, sabah uyandığınız da varsa bir pişmanlık, ötekine işkence, kendine eziyet. Can uyumu, ten uyumu özel bir tanım, hastalık yok ve gerçekleşmiyorsa, oyun bitmiştir. Oyun ya süreye ya da skora bağlı oynansa da devamı mutsuz ve gardı düşük seyreder, ben bu oyundan caydım, en iyisidir.

Tıp dünyası ve doktorlar aleni olarak anlatıyor, yazıyorlar, sevgi bir çok hastalığın çözümün de en etkili ilaçtır. Sevgi hastalığa çare ise, hastalıklar için neden önleyici tedbir olmasın ki. Sevgi yetersizliği hastalık ve mikroplara açılan kapıdır. Hastalıklarını, ağrılarını, sızılarını didirecek sevgi seline kapılamıyorsan, sevgi seli oluşturamıyorsan, olmuyordur, sevgileriniz yorgundur, oyun bitmiştir, çaresi oyundan vazgeçişinizdir.

‘’Ölümdür yaşanan tek başına, aşk iki kişiliktir’’ demiş şair. Aşk, sevda, adını ne koyarsanız bilemem. Sevgi yok ise her şey yoktur, bitmiştir. İnsan kullandığı kanepe, masa, telefon, avize, kalem, çanta da dahi biraz içinin ısınmasını, hoşlanmayı, sevmeyi beklerken, sevgi ve sevmekten yoksun, öte bir ilişkiyi nasıl devam ettirebilir ki. Vazgeçtim demek herzaman olmasa da çoğu kez en doğru karardır. Yeni denizlere yelken açmak, yol almak gereklidir, mecburiyettir.