Merhabalar

Uzunca bir aradan sonra... yine, yeniden birlikteyiz sizlerle.... bu yazımın konusu insan davranış, his mantık gelişiminde rol oynayan kişinin yaşadığı toplum ve sosyalleserek öğrendiği davranış durumları.

Kişi önce Aile içinde bir takim davranış, alışkanlık edinirken daha sonraki evrelerinde yaşadığı topluma uyum saglama ve özgüvenini olusturma adımında bir takım karakter kontrolüyle birlikte yaşadığı toplumun sosyo kültürel yapısına uyum sağlayarak. Çevre edinme  duruşuyla hareket eder bunu oluştururken de çevrede edindiği kişileri seçerek davranış biçimleri ortaya çıkar.. çıkan davranış biçimi karakteri örter daha sonra gelişen sosyal hayatında ise bir takim psikolojik sıkıntılar baslar ve temelde yatan yetistigii toplumun yarattığı gelişimine engel davranış, his, mantık çelişkisi başlar.

Halbuki önce Aile bireyleri gelişime açık olup toplum uyumunun dışında daha değişik sosyal aktivite ve iletişimci olarak yetiştirmiş olsa kişiyi.. ne baskılı, ne de karakterini örtmek gibi insan ruh sağlığına zarar verecek davranış alışkanlıkları oluşmamış olacaktır... daha ozguven sahibi mantik ve duyguyu ayıran eğitim  öğretim hayatindada başarı sağlayan yardımlaşma içgüdüsuyle paylaşımcı olan bir birey yetisecektir.

Fakat insanin doğası gereği birtakım hem kendine..hemde yaşadığı coğrafyaya uyumla birlikte ego sergilemesi ilerleyen hayatinin evresinde kisiyi olumsuz yönde rahatsiz edecektir ..cok derin ve tartışılasi bu konunun hangi yönünden bakarsak    bakalım ..karşımıza önce Aile daha sonra toplum çıkar ve insan gelişiminin en önemli kısmında kişisel gelişiminde bir takim zorlanmalar görülür.

Öncelikle şunu bilmeliyizki toplum karakterinizi oluşturmaz..insan doğarken hatta anne karnında karakter kısmıyla doğar daha sonra gelişir daha sonra ise farkındalık oluşur, derken tüm toplumlarda illaki edinilmesi gereken iyi birsey vardır iyi ve kötü ayrımı ise kişinin karakter yapısı insani duygu ve düşüncesiyle bağlantılıdır.

Çok mükemmel yaratılan insan önce kendinin farkında olup ozguven oluşurken kendine saygıyla öğrenir.. kendisi ile barışık olursa toplumun gelişimi ilede bir adım önde olacaktır der.. iyi farkedilir kötü görülür derim ..

İyi gunler huzurlu insanlağa mutlu yarınlara.