Herkese sevgiler ve selamlar,

Hafta ortası ''gün^'' hazırlığında olan bayanlar için pratik ve lezzetli bir tarifimiz var bugün...

Tarifimiz Balkanlardan günümüze kadar uzanıyor.

Pratik ve oldukça lezzetli olan ''ÜSKÜP BÖREĞİ'', Makedon Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir.

Makedon Mutfağı geniş bir yemek yelpazesine sahiptir.Bunun önemli nedenlerinden biri de bu topraklar da yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlerin yaşamış olmasıdır.

Verimli topraklarında bir çok sebze ve meyva yetişmesinin yanı sıra,hayvancılıkta çok yaygındır.

Makedon Mutfağı yemeklerimde Osmanlı Mutfağının büyük etkisi vardır.

Haydi o zaman bu güzel böreği hep birlikte hazırlıyalım.

MALZEMELER:

1 ad büyük kabak (rendelenmiş olarak 400gr)

1 su bardağı (200ml) süt

300 gr süzme peynir

100 gr kaşar peyniri rendesi (1 su bardağı)

2 ad yumurta

3 ad yumurta beyazı

1 paket biberli maydanozlu salata sosu (toz olarak kullanılacak)

7-8 dal ince kıyılmış maydanoz

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı un

ÜZERİNE:

3ad yumurta sarısı

3 dolu tatlı kaşığı yoğurt

Susam

YAPILIŞI:

Bir kase içinde kabağı rendeleyin ve suyunu süzün.

Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.

En son un ve kabartma tozunu ilave ederek mücver kıvamında bir hamur elde edin.

Ele alınamayan bir hamur olacaktır.

30 x30 fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın.

Karışımı tepsiye boşaltarak eşit olarak yerleştirin.

Yumurta sarılarını yoğurt ile çırpın ve hamurun üzerine sürün.

Susam serpin.

175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hepinize afiyet olsun..

Sevgiyle..