Kitap Dünyası 

Ünsüz Youtuberın Günlüğü Troller

BANA TROL SAYINI SÖYLE SANA NE OLACAĞINI SÖYLEYEYİM! 

Çocukların merakla beklediği Miyase Sertbarut’un kaleme aldığı  “Ünsüz Youtuberın Günlüğü Troller” Altın Kitaplar Logosuyla Raflarda!

Ezgi’nin annesi belediye başkanlığı seçimi için aday olur. Onu bu yola iten ise reklamcı Ethem amcadır. Seçim kampanyasını o üstlenir. Ezgi ve arkadaşları da internette, sosyal medyada trollük yaparak karşı tarafı zayıf düşürmeye çalışacaktır. Tabii seçim kampanyasına dâhil olan çocukların karşısında elleri armut toplamayan rakipleri vardır. Böylece trollük iki tarafın da silahı hâline gelir.  Bu mücadele, okuru bir yandan güldürürken bir yandan da reklamların hayatın her alanında algıyı nasıl değiştirebileceğini gözler önüne sermektedir.  

Tür: Çocuk- Roman

Sayfa Sayısı: 192

Yazan Miyase Sertbarut Hakkında

1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Keloğlan, Jules Verne, Orhan Kemal ve Karabaşlarıyla büyüdü. Okula giderken hep karnı ağrıyordu. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi, yine karnı ağrıyordu. Öğretmenlik yaptı, karnının ağrısı geçmiyordu. Yazmaya radyo tiyatroları ile başladı. Öykü, roman, masal türlerinde yapıtlar verdi. Karnının ağrısı geçti. Kitapların bütün ağrılara iyi geldiğini düşünüyor. 

Kim Kimdir ? 

Ahmet Aslaner

Ahmet Aslaner 4 Aralık 1967'de Diyarbakır'da Doğdu. İlköğreniminin ardından liseyi İzmir Namık Kemal Lisesi'nde Üniversite eğitimini de Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Bölümünde Başarıyla tamamladı. Medya ve spor ekseninde pek çok çalışma yaptı. Profesyonel olarak pek çok sporla uğraşan Aslaner Nanbudo Karate'de uzun yıllar müsabık olarak ulusal ve uluslararası şampiyonalarda yer aldı. Chooper Motor , tüplü dalış gibi sporların içinde yer aldı. Türkiye Tenis Federasyonu Uluslararası İlişkiler Kurulu Sorumlusu olarak görev aldı. Lisanslı Seniör tenisçi olarak halen tenis oynamaktadır. Kültür Park tenis kulübü üyesidir. Küçük Kulüp Tenis Kulübü As Başkanlık görevini sürdürmektedir. Alsancak ve 9 Eylül Rotary Kulübü üyesi olarak da görev alan Ahmet Aslaner Türkiye Gastronomi Turizmi Basın Konseyi Üyesidir. Ahmet Aslan medya çalışmalarını da çok yönlü olarak sürdürmektedir. Türkiye geneli faaliyetlerini sürdüren Megalife , Guest ve Sometime dergilerinin bağlı olduğu Gökyüzü Yayın Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. Ahmet Aslaner medya , turizm ve spor alanlarındaki çok yönlü yeteneği ve birikimi , girişimci ruhu tescilli başarıları gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , sosyal sorumluluk projeleri ve yardımseverliği  dikkat çekmektedir. Ahmet Aslaner tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Bahar Alyanak 

Bahar ALYANAK 1992 yılında Ankara'da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi bölümünden başarıyla mezun oldu. Pedagojik formasyon eğitimini de aynı üniversitede tamamladıktan sonra medya ve iletişim alanına yönelerek Başkent İletişim Bilimleri Akademisinden Spikerlik ve Sunuculuk sertifikasını aldı. Sektörde ilk olarak Türkiyem Tv' de haber spikerliği yaptı daha sonra aynı kanalda kendi ismini taşıyan "Bahar'ın kitap saati" isimli kültür ve sanat programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. Ardından TRT Kent Radyo'ya geçiş yaparak burada pazar günleri yayınlanan 'Sabah Kahvesi' isimli konuklu müzik programının dış yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlendi. Ulusal Tıp Kongresi sunumları başta olmak üzere özel etkinlik ve protokol sunumları da gerçekleştiren Bahar Alyanak  Kongre Tv de spikerlik çalışmaları yapmıştır.  Bahar Alyanak oyunculukla ilgili çalışmalar da yapmaktadır. Bahar Alyanak bu alandaki yeteneği , çok yönlülüğü , birikimi kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Bahar Alyanak gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Burcu Budak 

Burcu Budak İstanbul'da doğdu. eski Ekonomi Gazetesi Sahibi Gazeteci Cemil Budak'ın Kızıdır. İlköğrenim ve lisenin ardından Üniversite eğitimi için Gazi Üniversitesi İşletme Bölümünü tercih etti ve buradan başarıyla mezun oldu. Ayrıca halen Anadolu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Burcu Budak mesleki yaşamında ilk olarak 2 yıl özel bankacılık alanında çalıştı. Sonrasında ise asıl yapmayı istediği iş olan baba mesleği medya ve iletişime yöneldi. ilk olarak TGRT Haber'de 3 yıl boyunca Gelişen Türkiye isimli ekonomi programının dış yapımcılık faaliyetlerini yürüttü ve bir dönem sunuculuğunu yaptı. Atv Avrupa ve Beyaz Tv kanallarında da ekonomi programı hazırladı. Yapımcılık faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli sektörlerdeki firmalara ve siyasilere babası Cemil Budak ile birlikte medya ilişkileri danışmanlığı yaptı. Haber yüzüne sahip olmasının avantajıyla ve çevresinin de teşviğiyle BengüTürk Tv'de hafta sonu haberlerini sunmaya başladı. Son olarak halen Cem Vakfı Bünyesindeki Cem Tv'de Hafta İçi Ana Haber Bülteni'ni sunmaktadır. Ayrıca Siyasi Partilerin kampanya çalışmalarına ve basın danışmanlığı faaliyetlerine devam etmektedir. Burcu Budak bu mesleğe dair çok yönlü yeteneği , birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Burcu Budak tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Eda Eren 

5 Mart 1990’da doğumlu olan Eda Eren izmir’de yaşamaktadır. İlköğrenim ve lisenin ardından Yaşar Üniversitesi Lojistik bölümümü tamamlayan Eda Eren sonrasında asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişim alanına yöneldi. İşletmecilik ve Organizasyon işleri de yapan Eren sunuculuk kariyerine ise daha çok küçük yaşlarda başladı. Okul etkinlikleri ile sunumlarına başlayan Eda Eren özellikle radyo çalışmaları ile ses getirdi. Son 2 yıldır 93.3 Can Radyo’da Hayatın EDA’sı programını hazırlayıp sunan Eda Eren çeşitli özel etkinliklerde ve protokol sunumlarında da sunuculuk çalışmaları yapmaktadır. Halk Müziği Sanatçısı Müslüm Eren’in kızı Oyuncu Şahverdi Ali Eren’in yeğeni olarak sanatçı bir ailenin içinde yer alan Eda Eren kendisi de çok özel bir sese sahiptir. Kendisine yoğun bir şekilde müzik albümü çıkar taleplerine rağmen sunuculuk çalışmalarına ağırlık veren Eda Eren sesini spikerlik ve sunuculuktan yana kullanmayı istemektedir. Eda Eren halen çalışmalarını sürdürmektedir. Eda Eren bu mesleğe dair çok yönlü yeteneği , birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjiisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Eda Eren gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Gonca Mete 

Gonca Mete Köln’de doğdu. Aslen Elazığlı olan Gonca Mete ilköğrenimine Almanya’da başladı. Ortaokul ve liseye ise Elazığ’da devam etti. Lisenin ardından Fırat Üniversitesinde İdari Bilimler Fakültesinde Kamu Yönetimi ve Eğitim Fakültesinde Adalet Öğretmenliği Bölümlerinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Enstitüsü’nden İş Hukuku ve Almanca Eğitimi aldı. Halen Fırat Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Yüksek Lisans Eğitimini sürdürmektedir. Ayrıca Gedik Üniversitesi’nde Toksikoloji Sertifikası eğitimi almaktadır.  Gonca Mete Meslek Yaşamına ise Elazığ’daki Kanal E’de başladı. O süreçte 2 yıl eğitim çalışmaları nedeni ile ekrana ara verdi. Gonca Mete bir süre Elazığ’ın Başyurt Beldesinde sınıf öğretmeni olarak da görev yaptı.  Gonca Mete bir süre Protokol ve özel etkinlik sunumları gerçekleştirdi. Bürokrat ve ünlü isimlerin yer aldığı 40/50 bin izleyicinin olduğu etkinlikler konserler sundu. Sonrasında Malatya’da bölgesel radyo ve tv olan Radyo Pınar’da yapımcılığı ve sunuculuğu kendisine ait olan “ Özlem Rıhtımı” adlı nostaljik müzik programını hazırlayıp sundu. 2007 Yılında Elazığ ERT FM’de “Özlem Rıhtımı ve Yaşamın İzleri” adlı programları yaptı. 2008 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu ( RTÜK) Tarafından Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün takdimiyle Türkiye geneli spikerleri arasında Türkçeyi en doğru ve güzel kullanan spiker ödülüne layık görüldü. Spikerlik ve Türkçe anlamında bu çok özel ödülü kazanan Gonca Mete  2009 yılında kurulan Elazığ'ın ilk uydu kanalı Kanal 9 da hafta içi her gün ana haber spikeri olarak ekranlara yeniden döndü. Kanal 9 televizyonu 2013 yılında el değiştirdi bu kez adı Kanal Fırat olarak değiştirildi. 2014 yılından itibaren 2019 Ekim ayına kadar aralıksız Kanal Fırat Televizyonunda Hafta İçi Ana Haber Bültenlerini sundu. Gonca Mete çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Gonca Mete bu meslekteki başarısı çok özel ödüllerle tescilli yeteneği , kendine özgü sunumu , çok yönlü birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Gonca Mete tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Medya Dünyası 

Güzel Sunucu Çiğdem Korkmaz Avrupa Sahnesinde! 

Başarılı ve güzel sunucu Çiğdem Korkmaz yepyeni bir proje ile bu kez Avrupa’da sunumlar yapacak. Yurtdışında yaptığı turne programları ile bilinen ve pek çok önemli sanatçının konserlerini organize eden Mevlüt Sevinç’in önümüzdeki aylardan itibaren konser etkinliklerinin sunumunu Çiğdem Korkmaz üstlenecek. Özel Etkinlik ve protokol sunumlarındaki başarısı ile bilinen güzel sunucu Çiğdem Korkmaz ilk olarak 23 Kasım’da Almanya’da Sevcan Orhan konserinin sunumu ile sahnede olacak. Önümüzdeki günlerde açıklanacak konserlerle Avrupa turnesine çıkacak olan güzel sunucu bir süre ara verdiği sunum çalışmalarına Avrupa Konser sunumları ile dönmüş olacak. 

Çiğdem Korkmaz Kimdir ? 

Çiğdem Korkmaz 30 Nisan'da Çanakkale'de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Trakya Üniversitesi Radyo Programcılığını tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. İlk olarak Çanakkale'nin ilk yerel televizyonu olan TON Tv'de Haber spikeri olarak göreve başladı. Kanalın Ulusal Platformda uyduda da yer almasıyla Programcılığa yöneldi. Haberciliğin yanı sıra Olsa da yesek adlı bir yemek programı ve Rengarenk isimli bir gündüz kuşağı programı hazırlamaya başladı. Ayrıca Ton Tv program müdüresi oldu. Hafta sonu Ana Haber sunan aynı zamanda tescilli Türkiye'nin ilk bayan kameramanı olan Çiğdem Korkmaz bu işin hem mutfak kısmına dair hem de ekran kısmında çok yönlü çalışmalarını sürdürmektedir. Güzel sunucu son olarak 4 Teker 1 Yer adlı televizyon projesinin hazırlıklarını sürdürmektedir. ve Avrupa Konserleri gibi özel etkinlik ve protokol sunumu çalışmaları yapmaktadır.  Çiğdem Korkmaz bu mesleğe dair özgün yeteneği , çok yönlülüğü , kendine has sunumu gibi özelliklerinin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Çiğdem Korkmaz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Müzik Dünyası 

TUĞBA ERDEM 'DEN YENİ SİNGLE  "NERDESİN"

Geçtiğimiz Ocak ayında yayımladığı  "Darmaduman" adlı ilk single çalışmasıyla başarılı bir çıkış gerçekleştiren Tuğba Erdem, yeni single çalışması "Nerdesin" ile yeniden müzik severlerle buluştu.

Sözü ve müziği Tuğba Erdem'e  ait olan "Nerdesin" adlı şarkının aranjesi ve mix çalışmasına Altan Turan imza attı. Canlı enstrüman kayıtları ise; ud ve cümbüş Mustafa İpekçioğlu, kemanlar Gündem Yaylı Grubu, bas Birkan Şener, drum Serkan Aydın, perküsyon Mehmet Akatay, gitar Altan Turan tarafından gerçekleştirildi. Mastering çalışması Lucas Pimentel tarafından yapıldı. Şarkının klip yönetmenliğini Ercan Şencan, görüntü yönetmenliğini ise İlker Özkap üstlendi. Klip, kalabalık bir ekiple Ümraniye Platolarında çekildi. 

Tuğba Erdem - Nerdesin

Tuğba Erdem - Nerdesin Ben doymuşken yalanlarına Sen oynadığın oyunlarda Attığın her adımlarda Uzaklaştım sana Sustum zorladın buna Kabullendim ...

NERDESİN

Ben doymuşken yalanlarına

 Sen oynadığın oyunlarda 

Attığın her adımlarda 

Uzaklaştım sana

Sustum zorladın buna 

Kabullendim katlandım ama  

Uslanmadın utanmadın 

Çıkmaz sokaklar 

Lanet geceler 

Karanlık soğuk geçerler 

Söyleyin söyleyin 

İçimdeki ateşler 

Nasıl söner 

Nerdesin nerelerde ?

Kimlesin kimlerle ?

Yalancısın yabancısın 

Duygularım darmadağın

Nerdesin nerelerde ?

Kimlesin kimlerle ?

Dualarım ellerimde 

Geriye dönme diye

Söz & Müzik : Tuğba Erdem

Aranje: Altan Turan

TUĞBA ERDEM

Tuğba Erdem 1985 İstanbul doğumlu. 12 yaşında ailesiyle Almanya'ya taşındı. Solistlik yapan annesine özenerek, şarkılar yazmaya ve söylemeye başladı.Almanya'ya taşındıkları yıl, şan eğitimi ve piyano dersleri almaya başladı. Yıllardır şarkılar yazmaya ve sahne almaya devam ediyor. Aynı zamanda diğer mesleği olan güzellik uzmanlığını da devam ettiriyor. Sözü ve müziği kendisine ait olan "Darmaduman" adlı ilk single çalışmasını 2019 yılının Ocak ayında yayımladı. Aynı şarkının Selim Topsakal imzalı remix versiyonunu yine 2019 yılının Mayıs ayında yayımladı.

2019 yılının Ekim ayında ise sözü ve müziği kendisine ait olan "Nerdesin" isimli single çalışmasıyla müzik severlerle buluştu.