Heyecanlı bekleyişte artık sonlara yaklaşılıyor. Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için artık sayılı günler kaldı.

12 Mart 2017 tarihinde, Pazar günü saat 10:00’ da yapılacak olan YGS (Yükseköğretime  Geçiş Sınavı)  için bütün hazırlıklar tamamlandı. Öğrenciler Sınava girecekleri okulları 2 Mart Perşembe günü ösym.gov adresinden öğrenebilecekler.

Sınava girecek öğrenciler 40 Türkçe , 40 Sosyal Bilimler , 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri sorularından sorumlu tutulacaklardır. YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı)’ nın her yıl olduğunu gibi 4 senelik üniversiteler için baraj puanı 180, 2 senelik yüksek okullar için baraj puanı 150 olacaktır. 180 puan barajını aşabilen adaylar LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)’ na girmeye hak kazanacaklardır. 150 puan barajını aşamayan adaylar için ise sınavsız geçiş hakkı bulunan meslek liseleri hariç bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)’na girme hakkı bulunmuyor. YGS’ den LYS’ ye geçiş için adayların 180 barajını geçmeleri ve bu barajı geçmek için en az toplamda 32 net yapmaları gerekmektedir.

Öte yandan YGS sınavına giriş yapacak öğrenciler Nüfus Cüzdanlarını ve sınava giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren yeni kimlik uygulaması YGS sınavına girecek öğrenciler için bir sorun teşkil etmiyor.

Adaylar eski kimlik kartlarını kullanabilecekler. Eğer adayların mevcut kimlik kartlarının geçerlilik süreleri dolmuş veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak halde ise 15 gün geçerli olan Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava giriş yapabilirler.

Öte yandan adayların sınava giriş belgelerini çıkartabilmeleri için güncel (en çok iki senelik) fotoğraflarıyla birlikte okullarına müracaat edip sınava giriş belgelerini temin etmelidirler.