“.….MÜZİKTEN BESLENEN MORAY’LARDAN ALKAN’LARA…..”

Yazımın   “Moray’lardan Alkan’lara” başlığında   konu müzik olunca  ilgilenenler için Moray’lar hakkında  bir hatırlatma yapmak isterim. 

Önce Vatan ve Yeni Çağrı gazetelerinde 02-03  Şubat 2016 tarihlerinde  yayımlanan “Mesleğimdeki başarımın sırrı  Güzel sanatlara olan tutkumdur” başlıklı yazım aşağıdaki linktedir.. 

http://www.oncevatan.com.tr/meslegimdeki-basarimin-sirri-guzel-sanatlara-olan-tutkumdur-makale,34844.html

                                                                                 ****

Şimdi  siz sevgili okurlarımla  klasik müziğin ümit vadeden  genç yeteneği Tarık Kaan Alkan’ı   paylaşmak istiyorum.. 

Peki  kısaca kimdir Tarık Kaan Alkan? 

Tarık Kaan Alkan, 30 Nisan 2006 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Piyano eğitimine 4 yaşında annesi ile   başladı. 2016 yılında katıldığı Uluslararası Pera Piyano Yarışması’nda 1. oldu. Aynı yıl katıldığı II. Uluslararası Genç Yetenekler Piyano Yarışması’nda da Grand Prix / Büyük Ödül’ünü kazandı. Yine 2016 yılının Haziran ayında İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen 6. International Piano Competition “Piano Talents” yarışmasında 1. lik kategorisinde yer aldı. 

Tarık Kaan, 2016 yılının Aralık ayında MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nın solistlik sınavını da kazanarak, 20 Nisan 2017 tarihinde üniversitenin orkestrası ile CRR’de sahne aldı.

2017’nin Mart ayında “Yamaha Music Foundation of Europe Branch Turkey” in düzenlediği piyano yarışmasında da birincilik ödülünü kazanan Tarık Kaan, çalışmalarına Doç. Burcu AKTAŞ URGUN ile devam ediyor.

Şimdi de İzmir’de gerçekleştirdiği etkinlikten  bahsedeyim.                                                       

19 Kasım 2018 tarihinde Çağdaş   Eğitim  Vakfının  koordinatörlüğünde İzmir Buca Belediyesinin  kültür ve sanat merkezinden Tarık Kaan Alkan ‘bir geçti- pir geçti’.  

İzmir’de ikamet eden  Moray’lar ve   bu işe gönül veren müzikseverlerle birlikte  Tarık Kaan Alkan’ın canlı performansını büyük bir keyifle izleme imkanı bulduk.  

Öncelikle gururla belirtmeliyim ki yeğenim  müzik öğretmeni Eser Moray Alkan’ın da çocuğudur, bu genç yetenek… Bundan sonraki methiyelerimde  tevazu  sınırlarımı zorladığım için lütfen  beni anlayışla karşılayınız. Zira bu yetenek artık Türkiye’nin  yetiştirdiği yetenekler kervanına katılmakla Türk insanının övünç ve gurur kaynağı  da olmuştur.  Çeşitli ülkelerde verdiği konserlerle ülkemizin adını  tüm dünyaya duyurmakla kalmayıp   ilerinin klasik müzik dehası olacağının sinyallerini daha şimdiden vermektedir.. 

Yakın akrabası olarak benim burada  dile getireceğim methiyeler  inanınız  yetersiz kalıyor diye değerlendiriyorum.  

Tarık Kaan Alkan’ın  görsel performansını  daha önceleri çeşitli  siteler üzerinden siz dostlarımla ve değerli okurlarımla   paylaşmıştım. Ancak en yakın akrabası olarak canlı izlemek imkanını  ancak güzel İzmir’imize  geldiğinde buldum. .  Yabancı ülkelerde ve Türkiye’nin önemli kentlerinde  klasik müzik dalında  icra ettiği çeşitli  resitalleri  uzaktan da olsa huşu içinde dinleyerek müziğin engin derinliklerinde dalıp gitmekteydim..  

Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezinin (BBKSM)  resital programı çerçevesinde  başarılı  icrasını   ayakta alkışlayarak izleme imkanını yakaladım. 

Birde yakın tarihte İstanbul’da vereceği konserle  ilgili bilgiyi  siz değerli müzik severlerle   paylaşmazsam olmaz diye düşünüyorum.   

Çağdaş Eğitim Vakfı Sanat Başkanı Sayın Berrin Yoleri desteğinde, Türk Piyanist ve Orkestra şefi  Sayın İbrahim Yazıcı önderliğinde ve  finans bankın sponsorluğunda  Zorlu Performans Sanatları Merkezinde 07 Ocak 2019 tarihinde bu altın çocuğu müzikten yüreklenenler  olarak  izlemekten keyif alacağınızın garantisini veriyorum..

Yolun Açık Olsun Canım Yeğenim Tarık Kaan ALKAN……….

EKLER

https://www.youtube.com/watch?v=zmgt0TlE0EM 

(senfoni orkestrasıyla icrası)

  https://youtu.be/SmUVRQC3cQ0 

(İstanbul/ sanat  parlayan yıldızlar performansı)