Kırsal kesimden, dağlardan şehir sokaklarına yayılan terörist saldırılar, giderek ülke insanlarının karşı karşıya gelmesine yol açmaktadır. Terörist örgütün, yıllarca uğraştığı konum adım adım gerçekleşme şansı buluyor. Çatışma ve saldırılarda ön safta çocukları kullanan bölücüler bu yolla hedeflerine ulaşmaktadırlar. Çocuklara hoşgörü ve sempati ile yaklaşım, örgütün ekmeğine yağ sürmektedir. Bundan cesaret alan örgüt, eylemlerini tüm yurt sathına yaymıştır.

ÇOCUKLARA DEVLET EL KOYSUN!

Teröre yönlendirilen teröre bulaştırılan çocuklar, ailelerinin elinden alınıp, kurumlarda ülkeye faydalı vatandaşlar şeklinde yetiştirilmelidir. Çatışmaya karışan çocuklar azaldıkça, örgütün maşaları azalacaktır. Örgütün amacı kitlesel çatışmayı gerçekleştirebilmektir. Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasına karar verdiği parti de örgütün uzantısı olarak çalışmaktaydı zaten. Yerel seçimde kazandıkları belediyelerle, etnik sınırlarını çizdiklerini hiç çekinmeden beyan etmişlerdi. Hiçbir ülkeyi bölmek, bu kadar kolay olmasa gerekir.

HEDEFLERİ TÜRKİYE’Yİ BÖLMEKTİR

Masum insanların evlerini, araçlarını ve dükkânlarını tahrip eden bu insanların davranışlarını, siyasî partileri “Demokratik Tepki” olarak adlandırabiliyorsa, denecek başka söze hacet yoktur. Şimdi özerklik ve federasyon istiyorlar. Ardından bağımsızlık talepleri gelecektir. ABD’nin nüfusunun ağırlıklı çoğunluğu Alman’dır. Almanlar dayatmada bulunamıyor. ABD’yi İngiliz ve Alman milleti birlikte kurdu, anayasamıza böyle bir ibare yazalım ve ikinci resmi dil de Almanca olsun diye. ABD’yi oluşturan 50 cumhuriyet de federaldir ama hiçbiri bağımsızlığa tevessül edemez. Böyle bir girişimde ABD o eyaleti haritadan siler.

HOŞGÖRÜ KİTLESEL ÇATIŞMAYA DÖNECEK

Emniyet güçleri yetersiz değildir. Onlar engelleniyor ve görevlerini yapamıyorlar. Devlet aciz gösteriliyor. Sokak terörünün önü alınmazsa, bazı olaylarda da görüleceği gibi, vatandaşın sabrı bitecek ve silahına sarılacaktır. Demokrasi ve hoşgörü derken, terör örgütünün istediği tuzağa, Türkiye adım adım sürüklenmektedir. Devlet otoritesi sokak hakimiyetini sağlarsa, etnik çatışmanın önü alınmış olur. Her sade vatandaş gibi, ben de olayları böyle görüyorum.