Merhabalar sevgili dostlar,

Çay saatlerinin vazgeçilmez ikramlarından olan ''kek'ler'', bazen klasik tariflerimiz ile bazen de evdeki malzemeler ile hazırladığımız ve severek tükettiğimiz yiyeceklerdir. Kimi zaman öğün arası atıştırmalık olarak da tercih ederiz.

Size yazacağım tarifte hamuru kolayca hazırlayarak pişirebileceksiniz. Sadece ikram yaparken rahatlık ve görüntü şıklığı ile hazırlayacağız. Ve porsiyon dilimler halinde ikramı da kolay olacak. Arzu ederseniz de kağıt muffın kalıplarına yerleştirerek de servis edebilirsiniz.

Haydi buyrun birlikte hazırlıyalım.

• MALZEMELER:

• 4 ad yumurta

• 1,5 su bardağı toz şeker

• 1/2 su bardağı su

• 3 yemek kaşığı sıvıyağ

• 2 paket vanilya

• 1 paket kabartma tozu

• 2,5 su bardağı elenmiş un

• KENAR SOS:

• 1,5 su bardağı süt

• 1/2 su bardağı toz şeker

• 3 yemek kaşığı kakao

• Hindistan cevizi

• HAZIRLANMASI:

• Mikser kabınıza yumurtaları alarak 1 dakika çırpın.

• Azar azar toz şekerini ekleyerek şekerin erimesini sağlayın.

• Yumurtalar köpük kıvamına gelince su ve sıvıyağını ekleyin.

• Unu,vanilyaları ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.

• 22x35 ebatında (büyük boy dikdörtgen borcam) bir tepsi yada borcam'ı yağlayın ve unlayın.

• Karışımı yerleştirin ve eşit dağılması için tezgaha vurarak düzeltin.

• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 30-35 dakika (fırın ayarları değişkenlik göstereceğinden kürdan kontrolü yapın) pişirin.

• Kekiniz fırından çıktığında soğuması için bekletin.

• Şimdi sosu hazırlıyabilirsiniz.

• Sos malzemelerini küçük bir tencereye alarak pürüzsüz kıvamda karıştırın.

• Kısık ateşte karıştırarak pişirin.Ve ılık hale getirin.

• Soğuyan kekinizi önce kare dilimleyin ve her bir kare dilimi ortadan keserek üçgen hale getirin.

• Üçgen dilimlerin etrafını önce çikolataya daha sonra da hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin.

• Ağızda eriyen lezzeti ile afiyet olsun.

• Sevgiyle..