Merhabalar sevgili dostlar,

Bir bayramı daha geride bıraktık ve kaldığımız yerden işlerimize devam..

Geçtiğimiz yasaklı bayramın acısını çıkarırcasına tatil beldeleri kalabalıkları ile gündemi meşgul ederken, hepimizin kafasında da salgın ile soru işaretleri oluştu. Ve sonbaharla birlikte sanırım yine evlere kapanma, hijyen, temizlik sağlıklı beslenme ve vitaminli günler bizleri bekliyor. Çoğunluğumuz bu kurallara uysa da, sorumsuzca hareket edenlerin sonucu bizleri daha dikkatli olmamız konusunda uyarıyor.

Şimdi gelelim bugün ki tarifimize; patates salataları yemek sofraları ve çay ikramlarının çok sevilen ve hemen her yiyeceğe uyum sağlayan ikramları arasındadır.Bir çok çeşiti ile de sıkça hazırlarız.

Görseli ve lezzetli ile ayrıca servisinin kolaylığı ile bu tarifi seveceğinizi umuyorum.Silikon bir kek kalıbı salatanızı hazırlamanızda size yardımcı olacaktır.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 7 ad orta boy patates

• 1 orta boy çorba kasesi rendelenmiş havuç

• 1 orta boy çorba kasesi ince doğranmış roka, maydanoz, dereotu

• 1 orta boy çorba kasesi ince kıyılmış kırmızı lahana

• 1 kase mayonez

• 2 ad limon suyu

• 1 ad yumurta

• 3 diş sarımsak

• 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ

• Tuz

• HAZIRLANMASI:

• Patatesleri haşlayarak kabuklarını soyun ve bir tepsi içine rendeleyin.

• İçine rendelenmiş sarımsakları, limon suyunu, yumurtayı, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.

• Ekleyeceğimiz sebzeleri ayrı kaselere hazırlayın.

• Patates karışımını 3 eşit parçaya ayırın.

• Sırayla birine yeşillikleri,diğerine havuç rendesini son olarak da kırmızı lahanayı önce az tuz ve biraz limon suyu ile iyice ovduktan sonra patatesle karıştırın.

• Bu arada sebzeler patateslere karıştığında zeytinyağ ve limonda tat azalması olursa azar azar ekleyin.

• Şimdi gelelim kalıbımıza yerleştirmeye;

• Silikon yada her hangi bir kek kalıbını strech'le kaplayın.

• Önce yeşil olan karışımı düzgünce yerleştirin.

• Üzerine bir kaşıkla mayonez sürün.

• Daha sonra kırmızı lahanalı karışımı ve tekrar mayonez ve en son havuçlu karışımı yerleştirin.

• Salatanızın düzgün olmasını istiyorsanız katları yerleştirirken eşit yaymaya çalışın.

• Kalıbın üzerini strecle kapatın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin.

• Bu salatayı bir gece önceden de hazırlıyabilirsiniz.

• Salatanızı servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.

• İster akşam yemekleriniz de isterseniz çay ikramlarınız da sizlere eşlik etsin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...