Üç gün evde kalınca ,dışarının kıymetini ne çok arar oldunuz değil mi? Şimdi O devamlı geçtiğiniz farkına bile varmadığı nız tozlu yolları özler oldunuz.Şimdi pencereden dışarıyı seyrediyorsunuz, aklınızdan geçiyordur kesin "keşke serbest olsada bir markete gitsem,çarşıyı şöyle bir turlasam" Sakın aklınızdan böyle şeyler geçmesin. Böyle gezerken Allah göstermesin birde o “Covit 19 “illetini kaparsınız da. çekmediğiniz  çileyi işte o zaman çekersiniz.

Covit 19 olmakla hemen hastaneyi düşünüyorsunuz. o durum daha kötü. ileri aşamasında. ilaçlarla evde bir tedavi olacaksınız.Hastalık ilerlerse nefes alamaz olursanız ateşiniz verilen ilaçlarla düşmüyorsa birde ,kalıcı hastalığınız varsa  yüksek tansiyon ,şeker ,kalp işte o zaman hapı yuttunuz. 

Üç gün çekemediğiniz kapanmayı  tam 14 gün evde kapalı kalacaksın.hem kendi sağlığın için hemde insanlara bulaştırmamak için dile kolay..birde hastalığın etkilerini düşün ... hastalığının şiddetiyle ateşler içinde yandığına mı yanarsın vücudunda kemiklerin ayrılacak vaziyette ağrıdığında mı dayanırsın. hele de baş ağrısı  var,çok fena beynine sanki birisi çekici ile  küt küt vuruyor. gibi.

 İnanın yediğin,içtiğin yiyeceklerin de tadı hiç tuzu yok aynen Ot gibi .Ne yediğinin farkında bile değilsin .o mis gibi yemek kokuları da yok artık .Arada karın ağrısını da unutmayalım..ishal de arkasından geliyor..

Tabi her kezde bu hastalığı evinde geçirmiyor..eğer vücud direncin yoksa hastanelere yatıyorsun onada en yakın hastanede yer bulabilirsen.

.Allah kimseyi düşürmesin üç gün değil üç ay evinden çıkmak istemezsin ...Onun için kendini koruduğun kadar başkasına da koru.Bunun içinde, Maske Mesafe Temizlik hepsi bu kadar korunmak senin elinde ..