Peşmerge'nin kılavuzluğunda hareket eden ve Türkmen hedeflerini vuran ABD conileri, kültürel bir merkezi vururken hiçbir araştırma ve istihbarat çalışması yapmamış!

Türkmenler'in televizyonu susturularak, soydaşlarımızın iletişim ve haberleşme imkânları yok edildi.

Amerikan uçaklarının 4 Eylül günü Irak'ın Telafer kentine düzenlediği saldırıda vurduğu en önemli bina, Türkçe yayın yapan Telafer TV'si oldu. Binanın birinci katındaki televizyon ve radyo alıcısı tamamen harap olmuş.

Irak Türkmen Cephesi Telafer Sorumlusu Dr. Yaşar Abdullah, "Televizyonumuz çok aktif çalışıyordu. Günde 3 saatlik yayınla Telafer'de Türk ruhunu canlı tutuyorduk.

Çocuklarımıza Türk kültür ve tarihini öğretiyorduk. Şimdi onu da susturdular. Herhalde Kürtler rahatsız oldukları yerleri, Amerikalıları terörist yeri deyip kandırarak vurdurdu" diyor.

Binanın ikinci katı da Telafer'de otel olmadığı için misafirhane yapılmış ve Türkiye'den gönderilen yedi öğretmen buraya yerleştirilmiş. Şehrin vurulacağı istihbaratı gelince, görevleri henüz bitmediği halde Telafer'den ayrılmış öğretmenler. Böylece hayatları da kurtulmuş.

Tamamen eğitim amacıyla kullanıldığı halde vurulan misafirhaneden geriye, enkazın ortasında yerlere saçılmış Türkçe ders fişleri, Türkçe sözlükler ve Atatürk kitapları kalmış.

Türkiye acil olarak Türkmenler'in Telafer'deki televizyonunu onarmalı ve TV yayınlarını başlatmalı.

Irak'ta sahipsiz durumdaki Türkmenler'in tek iletişim araçları TV, hayati bir önem arz etmektedir.

ABD'nin insanlık dışı, soykırıma yönelik hareketlerine dur demenin zamanı çoktan geçmektedir.

Akıl yeryüzünden kalksa bile, hiç kimse akılsız olduğuna inanmaz.

Sadi