Geçmişe bakıldığında yaklaşık 10.000 yıllık tarihimizle başlı başına çok eski bir millet olduğumuzu, dünya tarihindeki varlığımızı en ince detayına kadar araştıracak olursak: Bize faydası ne mi olur?

Kendimizi bulmak: Dünyanın dört bir köşesindeki gelişmiş eğitim ve teknolojisinden yararlanalım, fakat bunun yanında gerçek değerlerimizle, varlığımızı ortaya çıkarmazsak eğer kendimize bir değer katmak yerine başkalarının kopyası olarak kolaya kaçmış oluruz. Başkasının kopyası olurken de aynı zamanda kendimizden ödün verip o kişilerin başarısına ün kattığımız gibi varlığımıza olan saygımızı yitirerek onların öz güvenini arttırmış oluruz.

Geleceği bilmek: Mustafa Kemal Atatürk’ ün de dediği gibi “Geçmişini Bilmeyen Geleceğine Yön Veremez...“ Atamız net özetlediği için üzerine ilave gereği bulmadım.

Ülkemizi gerçek anlamda savunmak: Bir çağ açıp bir çağ kapatacak kadar çok önemli ülkemizi savunmamız için geçmişini iyi bilmemiz gerekir.
Sözle savunurken, savaşa giderken ne için çaba harcadığımızı ve can verdiğimizi tam anlamıyla bilirsek eğer teoride başarılı olduğumuz kadar uygulamada da başarımız ve milli duygularımız sayesinde bizi kimse yenemediği gibi bundan sonra da hiçbir dış faktör yenemez.
Tarihi boyunca başarı ve zaferlerle kucaklaşan Türkiye, milli devlet anlayışıyla kurulduğu gibi biz millet olarak sürdüreceğimize inanıyorum.