Dünyada, “Ronaldo mu, yoksa Messi mi?” sorusunun cevabını aranadursun, son derece ciddi araştırmalara imza atan sosyal medya ve internet analizinde söz sahibi bir kuruluş, sosyal medya verileri üzerinden çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi.

Araştırma sonuçlarına göre, ortaya çıkan sonuca göre Türkiye’de en çok konuşulan isim Portekizli yıldız Ronaldo, yada bilinen lakabıyla CR7 olurken, Messi ikinci sırada kaldı. Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının gönderileri dikkate alınarak yapılan analizde, üç ayda Ronaldo hakkında tam 138 bin 859 tweet atılırken, Messiye dair 124 bin 423 tweet atıldığı ortaya çıktı. Dünya genelinde ise hakkında en çok tweet atılan yıldız Lionel Messi oldu. 

Bu iki dünya yıldızı içinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en yetenekli iki futbolcusu olarak gösteriliyor. Tabi ki bu iki futbolcunun fanları her fırsatta birinin diğerinden daha üstün olduğu yanların savunucusu olsa da, “Messi mi yoksa Ronaldo mu?”sorusu, sanırım hiçbir zaman net bir cevap bulamayacak. Yukarıda da vurgulamaya çalıştığım gibi, bu ikilinin arasında Türkiye’de en çok konuşulan isim Portekizli yıldız Ronaldo. Türkiye’deki Twitter analizinde, son üç ayda Ronaldo hakkında tam 138 bin 859 tweet atılmış. Messi içinse, bu sayı 124 bin 423. Dünya genelinde baktığımızda bu konuda önde olan isim Arjantinli yıldız Messi.

Bu arada araştırmada iki futbolcu hakkında atılan tweetlerle birlikte en çok kullanılan emojileri de belirlendi. Türk kullanıcıların emoji tercihinde,  Portekizli yıldız CR7 için atılan tweetlerde en çok futbol topu emojisi kullanmış. Emojide futbol topunu, kahkahaya boğulan surat ve tik emojisi takip etti. Messi’nin favori emoji dağılımındaysa şapka emojisi, ardından da futbol topu vardı.

Araştırmanın ortaya koyduğu veriler doğrultusunda son dönem sosyal medya paylaşımında, CR7 hakkında en çok tweet atan şehir İstanbul olurken, İzmir ikinci, Ankara ise üçüncü sırada yer aldı.

Messi için de durum farklı değil. Arjantinli yıldız da en çok İstanbullu sevenlerinden tweet aldı. İzmir ve Ankara da iki ve üçüncü sıradaydı.

Günümüzde insanların gelişmeleri sosyal medyada anlık iletilerle paylaştığını göz önüne alırsak, Ronaldo ve Messi gibi starların da bu iletilerden böyle oranlarda nasibini alması da, çok doğal diye düşünüyorum.

Hoşçakalın…