Deniz suyu sıcaklığı hamsiyi erken göçe zorluyor

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, "Deniz suyu çok sıcak, 9 derece olması gerekirken 14 derece. Hamsi bu yüzünden göçünü erken tamamlayacak." dedi.

Deniz suyu sıcaklığı hamsiyi erken göçe zorluyor

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, "Deniz suyu çok sıcak, 9 derece olması gerekirken 14 derece. Hamsi bu yüzünden göçünü erken tamamlayacak." dedi.

19 Aralık 2018 Çarşamba 16:44
42 Okunma
Deniz suyu sıcaklığı hamsiyi erken göçe zorluyor

SAMSUN 

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, "Deniz suyu çok sıcak, 9 derece olması gerekirken 14 derece. Hamsi bu yüzünden göçünü erken tamamlayacak." dedi.

Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl palamut başta olmak üzere çinekopistavrit ve hamsi bolluğu yaşandığını söyledi.

Denizdeki balık bolluğundan mutlu olduklarını dile getiren Malkoç, ancak hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde bulunması nedeniyle deniz suyu sıcaklığının düşmediğine işaret etti.

Malkoç, deniz suyu sıcaklığının balıkların erken göçüne neden olabileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Deniz suyu çok sıcak, 9 derece olması gerekirken 14 derece. Hamsi bu yüzünden göçünü erken tamamlayacak. Çinekop Samsun'a yeni geldi. Yaklaşık 5 gün önce boğaz ağzındaydı. Karadeniz çok sıcak, karşı taraf çok soğuk. Çinekop sıcağı takip edince Karadeniz'de kaldı ama hamsi dağıldı. Şu anda bir ucu Hopa'da. Hamsi Karadeniz'in her yerinde azaldı ama parça parça var."

Deniz suyunun bir an önce soğumasını beklediklerine dikkati çeken Malkoç, böyle gitmesi halinde av sezonunun erken bitebileceğini kaydetti.

AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.