Türkiye'nin gündemini belirleyen renkli magazin basını davul zurna ile hayali bir bayramı kutluyor.

Milletin beynini yıkamakla görevli bu bilinen basın, Çiller'in Gümrük Birliği Anlaşması'nı nasıl zafer olarak duyurmuş idiyse, şimdi de görüşme tarihi belli olmayan, üyelik tarihi ise bir hayal olan AB'nin raporunu, büyük bir bayram tantanası içinde okurlara sunmaktan en ufak bir haya duygusu taşımadı.

Avrupa Birliği, ülkemizin tapu senedini oluşturan Lozan Anlaşmasını yırtıp çöpe atıyor?

Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini oluşturan unsurları paramparça etme hamlesi içindedir AB!

Ama mütareke basını bunu ZAFER olarak sunabilme küstahlığı içinde.

İlerleme raporunun satırları arasına sıkıştırdığı bubi tuzakları Vatanını ve Milletini seven her yurtseverin gözlerinin faltaşı gibi açılmasına vesile olması gerekir.

Ama bizim muhteremler tatlı bir uyku içindeler!

Bu uyku gaflet mi, delâlet mi  yoksa hıyanet mi?

Rapor, AB'nin Türkiye'deki Kürtler'i bir "azınlık" olarak gördüğünü ilk kez kuvvetli ve doğrudan ifadelerle kayda geçiriyor. Bu görüş, raporun "azınlık hakları, kültürel haklar ve azınlıkların korunması" ara başlığının hemen altındaki giriş cümlesinde işleniyor. Bu bölümde Lozan Antlaşması'nın yalnızca Müslüman olmayan Yahudiler, Rumlar ve Ermeniler'i azınlık olarak gördüğü belirtildikten hemen sonra şöyle deniyor: "Buna karşılık, Kürtler de dahil olmak üzere Türkiye'de başka cemaatler de vardır."

Bir sonraki cümlede, "bu bağlamda", Türkiye'nin BM'nin Sivil ve Siyasi Haklar ile Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmelerine "eğitim hakkı ve azınlık hakları" ile ilgili koyduğu çekincelerin "kaygı" konusu olduğu belirtiliyor. Rapora göre, bu çekincelerin kalması, azınlık haklarının korunması alanında sağlanacak ilerlemeleri engellemek amacıyla kullanılabilir. Raporda ayrıca Kürtçe, "eğitim hakkı"nın kullanımında sınırlamalara dikkat çekiliyor.

Bugün Kürtler'i ileri sürüyorlar, yarın Türk Ulusu'nu oluşturan diğer hususları öne sürüp, ülkemizi kabilelere bölmek istiyorlar.

ABD'de ırk bazında bir eyalet sistemi niçin yok?

ABD ulusunu oluşturan İngiliz, Alman, İskoç, İspanyol, İtalyan, Portekiz, Fransız ve diğerlerini neden "azınlık" olarak algılamıyorlar?

Türkiye, AB uğruna büyük tuzaklarla karşı karşıya!

Yarın çok geç olabilir!

Yalnız yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.

Moliere