Arefe gününün de katılması ile beş günlük Kurban Bayramına, trafik kazalarının acı tablosu ile kurban kesme kazaları adeta gölge düşürdü. Trafik canavarının 54 can aldığı, 200’den fazla kişinin yaralandığı Kurban Bayramında, kurban keserken 4 bin 95 acemi kasap da kendini yaralamış. Tabii bu rakam hastanelik olanların miktarı. Hastaneye gitmeyenlerin olduğu da muhakkak.

Bayram nedeni ile karayollarında trafik ekiplerinin gece-gündüz alarm halindeki gayretlerine rağmen kazalar önlenememiş ve bir türlü azaltılamamış. Ya ilave tedbirler alınmasa idi ne olurdu dersiniz? 

Geçen yıl Ramazan Bayramı arefesinde Ankara’ya karayolu ile gitmek zorunda kalmıştım. 

Anadolu yakasında terminalde kalabalıktan ne oturacak, ne de ayakta duracak yer vardı. Bineceğim otobüsü bile inanın zorlukla buldum. Otobüse bindik, yolculuk başladı. 

Yol tıklım tıklım dolu, araçlar nerede ise tampon tampona akıyor. İstanbul’dan çıkınca şoför hemen cep telefonunu çıkardı, konuşmak değil mesaj çekmeye başladı. Ben de şoförün arkasındaki sırada oturduğumdan onu ister istemez izliyorum. 

Mesaj çekmek ve gelen mesajı okumak bir türlü bitmedi. Gebze’ye geldiğimizde şoföre, mesaj işinin bitmediğini, artık molada devam etmesinin uygun olacağını hatırlattım. Bana hiç cevap vermedi, ama mesaj alışverişi de devam etti. Yolculuk da tam bir kabusa döndü. 

Otobüs firması tanınmış ve güven duyulan bir firma olmasına rağmen bu olaylar artık normal hale gelmiş. Senede birkaç gün kontrolle sistem düzeltilebilir mi? 

Sevgili Okuyucularım, 

Bayramla birlikte Suriye’de IŞİD’in sınırlarımıza yakın Suriye Kürtlerine ve Kobani’ye taarruzu halen devam ediyor. PKK militanları da Kobani’nin kurtarılması talebi ile Türkiye’yi yangın yerine çevirdi. 35 kentte 6-10 Ekim tarihleri arasında 32 kişinin öldüğünü 139’u güvenlik görevlisi 360 kişinin yaralandığı, birçok araçla, okul ve resmi binanın yakıldığını İçişleri Bakanı açıkladı. 

Olayları kontrol için uzun yıllardan beri ilk defa sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Suriye olayları ve Türkiye’deki fırsatçı grupların oldukça gerdiği ortamın, tansiyonunu düşürme gayretleri devam ededursun NATO dahil ABD yetkilileri ile Suriye ve IŞİD olayları da masada. 

Ayrıca Kıbrıs’ta Rum yönetiminin görüşme masasını terketmesi de sanki, Yeni Türkiye manzaralarının tuzu biberi gibi oldu. 

Ne dersiniz.