“Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni”nin 4.sü 13 Ekim Çarşamba akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşiyor. SİNEGED (İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği) ve SE-SAM (Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından düzenlenecek ödül töreninde Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızları ile Türk sinemasının genç oyuncuları bir araya geliyor.
 
Türk sineması’nın 107. yılı onuruna, SE-SAM ve SİNEGED tarafından 13 Ekim Çarşamba akşamı düzenlenecek ‘Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni’ Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşiyor.
 
Ödül Töreni, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği’nin (SİNEGED) yönetiminde, SE-SAM iş birliği ile düzenleniyor. Ev sahipliği SİNEGED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Türkşen, SİNEGED Yönetim Kurulu Üyesi Nur Türkşen, yani ben, SE-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Atadeniz tarafından gerçekleşecek bu özel gecede sinemaya gönül verenler ödüllerini alıyor.



 
Sunuculuğunu, aynı zamanda ödül töreninin organizasyonunu da üstlenen Hakan Türkşen ile yapımcı, senarist, sunucu, bir de kitap ve gazete yazarı yine ben ☺ Nur Türkşen’in
 

gerçekleştireceği bu özel gecede ödül alacak isimler arasında Perran Kutman, Emel Sayın, İbrahim Tatlıses, Çetin Tekindor, Turgay Tanülkü, Kayhan Yıldızoğlu, Kerem Alışık, Güngör Bayrak, Nuri Alço, Tolga Savacı, Mehmet Ali Erbil gibi
 

   

   

  

  

Türk sinemasına damga vurmuş isimlerin yanı sıra son yılların izleyicide iz bırakan Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Kırmızı Oda gibi  önemli dizilerinin yapımcısı Onur Güvenatam da bulunuyor.


Ödül töreninde başarıları ile dikkat çeken Burcu Biricik, Caner Cindoruk, Erkan Petekkaya, İsmail Hacıoğlu, Afra Saraçoğlu, Kadir Doğulu, Elçin Sangu, Murat Cemcir, Willma Elles ve Emir Özden’in de
 

      

  

  

Araların da olduğu ünlü isimler de ödüllerini Türk sinemasının usta isimlerinden alacaklar.

 
Sosyal mesafe ve hijyen kurallarının en üst seviyede uygulanacağı 4. “Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni”nde Türk sinemasının bu yıl belirlenen en önemli isimleri ödülleri alırken yine sinemaya emek vermiş değerli isimler ödülleri takdim edecek.

 

Ödül törenini hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken;
Bu arada Antalya Film Festivaline gidip geldim.

Antalya Film Festivali Başladı!

  

Kırmızı halıda tanıdık sadece Hazal Kaya ve Öykü Karayel’i gördüm. Onlar da festival jürisindeler.
Biz de Hakan Türkşen ile oradaydık.
Kırmızı halıdan görüntüler.
 

 

Antalya Film Festivali kırmızı halı seremonisinden sonra Nefise Karatay ve Yekta Kopan’ın sunumu ile Antalya Film Festivali açılış töreni başladı.
 

Tüm yarışacak  filmlerin   tanıtımları bittikten sonra Efsanemiz Sevgili Erol Evgin sahne aldı. 2 saat kadar sahnede kaldı. Ve o inanılmaz efsane güzel parçalarını seslendirdi.
Sahnesi bitince de soluğu kulisinde aldım tabii ki.
 

Çok severim kendisini.


Bir Televizyon Programı Daha Final Oldu.
 

Bülent Ersoy ve Mustafa Keser’in sunduğu “Benzemez Kimse Bize” televizyon programı için geçtiğimiz haftalar da yazmıştım. Çok uzun sürmez biter diye. Maalesef ki bu hafta haberini aldık. Program bitti. Bitmesi de gerekiyordu. Kibariye ve Şafak Sezer’in konuk olduğu son program da çok kötüydü. Tamamen uyumsuz, tamamen problemli, yanlış konuşmalar, Kibariye’nin en son yaptığı el hareketi ile benim için finaldi.  El hareketini görünce ağzım açık kaldı. Nasıl olur televizyon program çekiminde böyle bir hareket yapar. Ayrıca nasıl olur da yayın da farkedemediler ve ekrana verdiler. İlginç. Mustafa Keser Bülent Ersoy’a tavırlıydı. Kesin bir şeyler olmuştu. Ara ara bipler de cabası. Şafak’ta kendi havasındaydı. Garip ve ilginç bir programdı. Önceki hafta da zaten çok acayipti, yazmıştım. Sonrasın da Mustafa Keser’de Bülent Ersoy ile ilgili açıklamaları ile de olay oldu.
Sonuç ta bu programın bitmesi yerinde oldu.
Türkiye’de sanatçı olmak çok ilginç. Yanlış konuşmalar,  yanlış işler yaparsan işin çok kolay. Düzeyli, düzgün bir aile yapısı ile bir yerlere gelmek ise çok ta kolay değil.


Burcu Kara’nın Hayali Gerçek Oldu…

Bu arada Burcu Kara daha önce doğduğu, büyüdüğü evin eski halini paylaşmıştı.  Oraya, çocukluk anılarına büyük özlem duyduğunu, yerleşmek istediğini yazmıştı. Çok etkilenmiştim.  Bursa’nın İznik ilçesindeki doğup,  büyüdüğü köy evini yeniden yaşanılır hale getirdiler ve artık burada yaşamak istediğini söyleyip oraya yerleştiler.
O evi yaptırmak istediğini ve orada yaşamak isteğini 3-5 ay gibi bir zaman sonra  tamirat yapmışlar ve gerçekleştirmişler. Paylaşım yaptı ve ben onun adına çok sevindim. Ne güzel bir şey yaptı.
Fotoğraf 9

Eski, yeni evinde ailesiyle mutluluklar dilerim.


Haftaya görüşmek üzere…
Sevgiyle, Saygıyla, Sağlıcakla…
Hoşça Kalın…