#İstiklalYolu

1-) Türk vatanının tamamı ve Türk Milletinin geleceği tehlike altındadır.

2-) Türk Milletinin geleceği, yine Türk Milletinin azim ve kararlılığı ile kurtarılacaktır.

3-) Gördüklerimiz ve yaşadıklarımız bize gösteriyor ki; hayatımız ve geleceğimiz, irade ve kararlarımızla katılmadığımız, yerli ve yabancı güçler tarafından yönlendirilmek ve belirlenmek istenmektedir.

4-) Bu sebeple Türk Milletinin, yılgınlıklara, belirsizliklere ve umutsuzluğa sürüklendiği görülmektedir.

5-) Yoksulluk, işsizlik, gelir dağılımı ve paylaşımındaki eşitsizlik ve adaletsizlik, ekonomik ve sosyal alanlarda görülen dengesizliğin geleceğimizi olumsuz yönde etkilediği tarafımızca düşünülmektedir.

6-) Türk kültürü, millî değerlerimiz, düşünce ve hayat tarzımız, göçlerle değişim sürecine sokulan ülkemiz, büyük tehdit ve tehlike altındadır.

7-) Türk vatanının bütünlüğünün, Türk Milletinin birliğinin, egemenliğinin, halkımızın huzur ve refahının, devletimizin tam bağımsızlığının korunması bilinci ile hareket etmek zorunluluğundayız.

8-) Bu nedenlerle her şartta "... ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!" diye bize hedef gösteren Büyük Atatürk'ün fikirleri etrafında toplanıp ülkemizi sorunlarından arındırmak üzere birlikte çalışma kararı vermiş bulunuyoruz.

9-) Kurduğumuz "İSTİKLÂL YOLU " ittifakının amacı, ülkemizi geleceğe sağlam temeller üzerinde taşımak ve vatanımız Türkiye'yi, Türk Milletinin genç nesillerine gelişmiş, çağdaş ve bağımsız bir şekilde teslim etmektir.

Gayret bizden takdir Yüce Türk Milletindendir!

01 Ağustos 2021 / Ankara

Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi

Genel Başkanı

Ufuk Erdüvenci

Turan Hareketi Partisi

Genel Başkanı

Varol Esen

Sözümüz Var Hareketi

Kurucu Genel Başkanı

Özcan Pehlivanoğlu