Son yıllarda yapılan araştırmalara göre Türkler 12 bin yıldır tarih sahnesinde görülmektedirler. Sosyologlar, Çinlilerle Türkleri karşılaştırarak, yüzyıllardır Çinli'ler neden durağan, Türkler neden hep hareket halindedir diye düşünmüşler ve bu kabına sığamamayı genlerimize bağlamaktadırlar. Çinliler asırlardır aynı toprağa, aynı coğrafyaya bağlanarak yurtlarından ayrılmamışlardır. Türkler'in kabına sığmaması, belli ki kendi ellerinde değildi, onların doğasında ve kromozomlarında hep göçme isteği vardı. Batı (Avrupa) Hunları'nın MS. 434'lerde Atilla komutasında Avrupa'da fırtına gibi esmesi ve Roma kapılarına dayanması, Avrupa ile aramızdaki kan davasının başlamasına neden olmuştur. Türkler'in Hıristiyanlığı kabul etmeleri durumunda, tüm Avrupa'nın savaşmadan Atilla'nın hükümranlığını kabul edeceğini Papa beyan etmişti. Ama bu istekleri kabul edilmeyince, kin ve düşmanlık tohumları ekilmiştir. Avrupa'ya yönelik Türk akınları, tarih boyunca hep devam etmiştir. Osmanlı'nın zayıflaması ve Avrupa'dan çekilmek zorunda kalması, bu kan davasını asla zayıflatmamıştır. Sığındığımız Anadolu topraklarını da bize çok görmüşler ve o toprakları da elimizden almaya kalkmışlardı. Bıçak kemiğe dayanmış ve Türk Milleti Atatürk'ün önderliğinde, bu tek dişi kalmış emperyalist Batı karşısında var olma mücadelesine girişmiş ve esaret altındaki milletlere esin kaynağı olmuştu. Atatürk, esir milletlerin direniş sembolü olmuştu.

Tarih boyunca belli başlı 180 devlet kuran Türkler'in, Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldızla sembolize edilen, etkin ve uzun ömürlü devletleri şunlardı:

1- Hun Devleti : MÖ. 220'den MS. 216'ya kadar.

2- Batı Hun İmparatorluğu: MÖ. 53

3- Avrupa (Batı) Hunları : MS. 434'te

4- Akhunlar : 5. yüzyıl ortaları

5- Göktürk Devleti : 552-582-744

6- Uygur Hakanlığı : MS. 744 - 840 arası

7- Avar Devleti : Macaristan'da kurulmuş, İstanbul'u kuşatan ilk Türk boyu

8- Hazar Devleti : 7. yüzyılda

9- Karahanlılar : 10. yüzyılda

10- Gazneliler : 962-1187

11- Büyük Selçuklu İmp. : 1040-1157 yılları

12- Harizmşahlar Devleti : 1097-1231 yılları

13- Timurlar Devleti : 1370-1507 yılları

14- Babür Devleti : 1494-1858 yılları

15- Altınordu Hanlığı : 1227-1502 yılları

16- Osmanlı İmparatorluğu 1299-1923 yılları

Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden çıkan Türkiye Cumhuriyeti'ni ne Avrupa ne de ABD hazmedememiştir. Bu nedenledir ki ABD Lozan Barış Anlaşmasını imzalamamıştır. Avrupa'dan önce Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkını kazandıran Atatürk, emperyalist Batı'nın her zaman düşmanı olmuştur. Şimdi de Avrupa Birliği Kemal Atatürk'ün Türkiyesi'nden intikam alıyor. Kemalizmi silmek, onun yıkılmaz eseri Türk Ordusu'nun itibarını zedelemek istiyor. ABD'li Soros Vakfı ve yerli işbirlikçileri TESEV gibi vakıflar, "vicdanı redçilik"i savunuyor. Türkçesi, askerlik yapmayalım diyorlar. Şehitlik ve gazilik uydurma şeylerdir diyorlar? Emperyalistler "Türk" diye bir millet yoktur diyorlar. 200 yıllık mazisi olan ABD'liler bir millet olabiliyor ama tarih sahnesinde "Türk" diye anılan ve 12 bin yıldır var olan milletimiz yok farz ediliyor. Türk Milleti, ırk esasına göre değil, tarihten gelen birlikte yaşamak içgüdüsünden doğan bir birlikteliktir. Emperyalistler bu birliği parçalamak istiyor! Uyan Türk Milleti ve birliğine sahip çık.