Yaşam sorunlar ve sorunlara aranan çözümlerle gelir geçer. Bu milletler içinde böyledir. Milletlerin de sorunları vardır. Bu sorunlara aydınların ve siyasetçilerin önderliğinde çözümler aranır...

Türkiye'de yaşayan Türk Milleti de benzer bir durumda. Bizim de sorunlarımız vardır ve bu sorunları çözmek için çareler arayışındayız ve hep olmaya da devam edeceğiz.

Türkiye'de bir "aydınlar ihaneti" olduğundan sorunlarımızın çözümünde onlardan sağlıklı bir katkı alamayız. Geriye de, bu sebeple sadece siyasiler kalır. 

Türkiye, siyaset ve devlet adamları yetiştirme konusunda da kısır bir ülkedir. Bu güne kadar yaşadıklarımız bize bunu göstermektedir. Bir de bu siyasetçilerin dış bağlantıları vardır ki, bırakın sorunları çözmeyi, bu durum bize acı reçetelerle karşı karşıya kalma sonucunu doğurur. Böyle yaşanmış pek çok durum hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır.

Bir de yüzyıllardır Türkiye'ye ve Türk Milletine musallat olmuş olan bir gayrı milli "müesses nizam" vardır. Bu siyaseti, uluslararası ilişkileri de kullanarak kontrol eder. Dolayısıyla ülke içinde eğitim, yargılama düzeni, iş dünyası, üretim, dış politika gibi temel meselelerde gayrı milli olduğuna inandığım bu yapının çok önemli bir rolü vardır.

Türkiye'de yine çoğu zaman olduğu gibi yine siyaset tıkanmış ve sorunlar ağırlaşmıştır. Mevcut statükonun adına "düzen partileri" dediğimiz siyasi yapıları ve onların başında olan insanlar, çözümü sağlayacak bir umut olmaktan çıkmışlardır.

Bu sebeple "müesses nizam" halkın yeni arayışlarını dumura uğratmak için birbirine benzer ve eskinin devamı niteliğinde siyasi partiler kurdurmaktadır. Ancak Türk Milleti tanımlayamasa yada adını koyamasa bile bunun farkındadır vede yerli, milli ve bağımsız bir hareket arayışındadır.

Sözün özü, Türkiye'de siyaset tıkanmıştır, mevcutlar (Genel Başkanlar ve kadroları) sorunları çözemez haldedir ancak buna karşı ülkenin her geçen gün ağırlaşan sorunları da çözümler beklemektedir. Bu denklem; yerli, milli ve bağımsız bir hareketle çözülür... Şahsen bende, Türk Milleti de bunun arayışı içindeyiz diye düşünüyorum...

İnşallah elbirliği ile bunu başaracağız ve Türk Milletini geleceğe daha sağlam temeller üzerinde taşıyacağız!  Çünkü Atatürk'e sözümüz var...

#SözümüzVarHareketi

Özcan PEHLİVANOĞLU

[email protected]

https://twitter.com/O_PEHLIVANOGLU