Yazı ve fotoğraflar: M. KEMAL SALLI

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen  '6. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri' töreni, Esenler'deki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve geniş bir katılımla gerçekleştirilen törende, 380 binden fazla kişinin internet üzerinden katıldıkları oylama sonucunda, "6. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri"ni kazananlar ödüllerini aldılar.

"6. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" törenine çok sayıda politikacı, akademisyen, sanatçı, Ülkü Ocakları temsilcileri, Türk Dünyası sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldılar. 


AÇILIŞ KONUŞMASI AKTUNÇ'TAN

Törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç, “Her millet için milli birlik kurmak mukaddes bir hak kabul edildiği halde, bu hal neden Türkler için tanınmasın? Hele bu mukaddes hak ve dilek neden Türkiye'de, suç ve cürüm olarak karşılanıyor? İnsaniyetçilik ve insan haklarına hürmette kendilerini ön safta göstermeğe yeltenmiş olan o meşhur Türkçülük düşmanları İçin her çeşit insan haklarından mahrum yaşayan milyonlarca Türk'e insan gibi yaşama hakkı sağlamayı dilemek neden cürüm sayılıyor?” dedi.

SİNAN ATEŞ: EMPERYALİZME KARŞI TOPYEKUN BİR SAVAŞ İÇİNDEYİZ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş de yaptığı konuşmada, şanlı tarihimizden örnekler verdi ve  Türklerin tarih boyunca kurdukları çeşitli devlet ve imparatorluklarda her devirde dünyaya adaletle hükmettiklerin ve insanı Allah’ın emaneti kabul ettiklerini söyledi.
Savaş tarihçilerinin, savaşı sıcak ve soğuk olmak üzere ikiye ayırdığını belirten Ateş, “Biz bir savaşın içindeyiz. Tarihimizin, inançlarımızın, genlerimizin bizi davet ettiği bir savaş. Bu savaşa bizi yine tarihimiz, inançlarımız ve genlerimiz zorladı. Cehalete, yoksulluğa, bölücülüğe, geri bırakılmışlığa, emperyalizme karşı topyekun bir savaş içindeyiz” dedi.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Zamana karşı sıcak bir savaş yürüttüklerini ifade eden Ateş, Türklüğün lehine geçmeyen her saniyeyle, mesafelerle, Türklüğün bölünmüşlüğüyle kavgalı olduklarını söyledi.
Ateş, her bakımdan kuvvetli olmak zorunda olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Yarının büyük ve müreffeh Türkiye’sini inşa etmek, Turan’a ulaşmak için çok çalışacağız. Ülkücüler mesuliyet duygusu taşır, kutlu ülkü yolunda asla yorulmaz ve tükenmezler. Davayı kabul edip, mücadeleye katılan her ülkücünün gönlünde tek bir netice vardır, o da zaferdir. Türkiye’nin odak kabul edildiği, Ankara’nın merkez olduğu bir Türk medeniyeti huzurun adresi, kardeşlik ve dostluğun güvencesi, bölge ve dünya istikrarının yegâne seçeneğidir.”

AKTUNÇ KILIÇ HEDİYE ETTİ

Konuşmanın ardından İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş'e üzerinde adının yazılı olduğu, Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcının bir kopyasını armağan etti.


6. TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ ALAN KİŞİ VE KURUMLAR:

Yılın Proje Ödülü: Yetimler Üşümesin / Doğu Türkistan Dernekleri (İsa Yusuf Alptekin Vakfı-Doğu Türkistan Vakfı ve Doğu Türkistan Gençlik Derneği)

Yılın Sporcusu Ödülü: Selen Gündüz

Yılın Kitap Ödülü: Selçuklular / Erkan Göksu

Yılın Yazar Ödülü: Selman Kayabaşı

Yılın Sanatçı Ödülü: Yusuf Güney

Yılın Türk Kültürüne Hizmet Ödülü: Türkler Geliyor Filmi

Yılın Belediyesi Ödülü: Silivri Belediyesi

Yılın STK Ödülü: Osmaniye Vakfı

Yılın Akademisyen Ödülü: Dr. Cemil Doğaç İpek

Yılın Müzik Ödülü: Ahmet Öngel / Vur Türk'ün Pençesini

Yılın Oyuncu Ödülü: Celal Al / Abdurrahman Alp Karakteriyle

Yılın Onur Ödülü: Dr. Devlet Bahçeli

Bahçeli'ye 'Türk Dünyası Yılın Onur Ödülü'

6. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Töreninde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye arz edilmek üzere, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş tarafından 'Türk Dünyası Yılın Onur Ödülü' teslim aldı