Herkese sevgiler, selamlar..

Çok eskilerden ve damak zevkimizin değişmeyen tatlarından bir konuğumuz var bugün..

Türk Mutfağı tatlıları denildiğinde sanırım ilk 5 de yerini alır..

Osmanlıdan günümüze kadar alışkanlığımız ve vazgeçilmezimiz olan tatlılardan biridir.Hele ki iyi bir ustanın elinden çıkmışsa,dışının sert çıtır olması ısırılınca içinden akan şerbeti ve hamurun yumuşaklığı ile ^''TULUMBA TATLISI''günümüze kadar şanını korumuştur.

Orjinali biraz büyükçe yapılanıdır,gerçi bir çok yerde lokma büyüklüğünde hazırlanmaktadır.

Evinizin mutfağında bu eskimeyen eski tadı denemek isterseniz işte sizler için tarifi..

Hepinize kolaylıklar diliyorum..

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı mısır nişastası

5 adet yumurta

100 gr tereyağ

2,5 su bardağı su

1 fiske tuz

ŞERBET:

3,5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

1 dilim limon

KIZARTMAK İÇİN:

Derin bir tavada bol ayçiçek yağ

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetini hazırlayın ve bir kenara alarak soğutun.

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.

15-20 dakika kaynayan şekere limon ekleyin ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten indirin ve soğutun.

Şimdi gelelim hamura:

Bir tencereye su,tereyağ ve bir fiske tuz atarak orta ateşten kaynamaya bırakın.

Diğer tarafta un,nişasta ve irmiği bir kasede karıştırın.

Tereyağ eriyerek su kaynayınca un karışımını ekleyin ve hızlıca karıştırın.

Un karışımı tencereden kalkma haline gelince ateşten indirin ve mikser ile ılık hale gelene kadar çırpın.

ılınan hamura birer birer yumurtalarını ekleyin ve yine mikserle iyice yedirin.

Yumurtaları tek tek hamura yedirin ve diğerini ekleyin.

Şerbetten bir yemek kaşığı alın ve hamura katarak karıştırın.

Hamuru krema sıkma torbasına yerleştirin ve tırtıklı geniş bir duy kullanın.

Tavanıza ayçiçek yağını alın ve yağ soğuk iken tulumba tatlılarını istediğiniz ölçülerde şekil vererek yağın içine bırakın.

Tavayı orta ateş üzerine alın ve kızartmaya başlayın.

Bu şekilde tatlılarınızın dış kısmı sert içi yumuşak olacaktır.Tam da tulumba tatlısının olması gerektiği gibi..

Tavadan çıkardığınız güzelce kızarmış tatlıları kağıt havluya çıkarın ve soğuk şerbete bırakın.

5 dakika şerbette çevirin ve servis tabağına alın.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.