Trabzonspor için şampiyonluk alışkanlık haline geldi.

Türkiye liglerindeki şampiyonluğa Trabzonspor abone olmuş gibi. 6 yıl içinde 4 şampiyonluk.

1980-1981 sezonu başlarken İstanbul’un üç büyükleri yine çok iddialılar. Fenerbahçe ünlü Alman Teknik Direktör Friedel Rausch’a teslim edildi. Galatasaray ise İngiliz Brian Birch’e teslim. Trabzon’dan as futbolcu alma girişimleri sürüyor. Fenerbahçe’nin Ali Kemal’i, Beşiktaş’ın Necdet ve Mehmet Ekşi’yi aldıktan sonra bu yıl Serdar, Beşiktaş’a geçti. Bu modaya Galatasaray da uyarak Trabzonspor’un as oyuncularından Orhan’ı aldı.

Ali Kemal’i, Mehmet Ekşi’si, Necdet’i, Serdar’ı, Orhan’ı gitmiş bir Trabzonspor’dan başarı beklemek düşünülemiyor. Trabzonspor bitti sanılıyor. Ancak düşünülemiyor ki Trabzonspor artık bir firma. Geriden, alt yapıdan sürekli takviye geliyor. Trabzonspor’un başında Özkan Sümer var.

Trabzonspor’un bu sezon yaptığı maçların bilançosu şöyledir:

1inci hafta; Bursa’da Bursaspor 1, Trabzonspor 1. Trabzonspor’un golü Tuncay’dan. Trabzonspor, puan cetvelinde 7. sırada.

2nci hafta; Trabzon’da Rizespor, Sinan’ın iki golüyle 2-1 yenilince Trabzonspor, puan cetvelinde 3üncü sıraya yükseliyor.

3üncü hafta; Mersin deplasmanından gol sesi gelmeyince Trabzonspor, kaybettiği 1 puanla dördüncü sıraya düşüyor.

4üncü hafta; Trabzonspor – Gaziantepspor maçı ertelendi.

5inci hafta; İstanbul’da Fenerbahçe, Sinan ve Yaşar’ın golleriyle 2-1 yenilerek puan cetvelinde Trabzonspor ile yer değiştiriyor. Trabzonspor ikinciliğe çıkıyor.

6ncı hafta; Adanaspor – Trabzonspor maçı ertelendi.

7nci hafta; Trabzonspor, Bolu deplasmanında 1-0 yenilince puan cetvelinde 5inci sıraya düştü.

8inci hafta; Trabzon’da Eskişehirspor’u 1-0 yenen Trabzonspor’un golünü Tuncay attı. Puan cetvelindeki 5incilik devam ediyor.

9uncu hafta; Trabzonspor bu hafta kendi sahasında Altay’ı Sinan’ın bir, Yaşar’ın iki ve Tuncay’ın bir golü ile 4-0 yenerek puan cetvelinde üçüncülüğe çıktı.

10uncu hafta; Kocaeli’nde gollü beraberlik var. Tuncay’ın iki golü ile Trabzonspor, Kocaelispor ile 2-2 berabere kalınca puan cetvelinde ikinciliğe çıktı.

11inci hafta; Trabzon’da üç büyüklerden Galatasaray’ı Arif, İskender ve Tuncay’ın golleriyle 3-0 yenen Trabzonspor, bu sezon ilk kez liderliğe yükseliyor.

12nci hafta; liderliği çok seven Trabzonspor, bu moral ile karşısına çıkan Orduspor’u deplasmanda Arif ve Mustafa’nın golleri ile 2-0 yenerek liderliğini sürdürüyor.

13üncü hafta; galibiyetler serisine devam eden Trabzonspor, bu hafta Zonguldakspor’u Güngör ve Tuncay’ın golleriyle 2-0 yenerek yerini korudu.

14üncü hafta; gittikçe artan performansıyla Trabzonspor’u durdurmak artık çok güç. Bu kez İstanbul’da Beşiktaş’ı Sinan’ın golüyle 1-0 yeniyor.

15inci hafta; ilk devrenin son haftasında Trabzon’da Adanademirspor Arif, Şenol ve Tuncay’ın golleriyle 3-0 yeniliyor ve Trabzonspor ilk devreyi lider bitiriyor.

Erteleme maçında Trabzon’da Gaziantepspor, Tuncay’ın golüyle 1-0 yendi.

Diğer erteme maçı da Trabzon’da oldu. Adanaspor ile yapılan maçın son dakikalarında Trabzonspor’un attığı golden sonra çıkan olaylardan sonra Trabzonspor’un sahası bir maçlığına kapatıldı. Bu maçtan sonra Trabzonspor’un puan farkı altıya çıktı.

YARIN: TRABZONSPOR’UN 

5’inci ŞAMPİYONLUĞU - 2 -