Erteleme maçı; 11inci haftada ertelenen Trabzonspor-Beşiktaş maç; devre arasında oynandı. Sonuç: 0-0.

16ncı hafta; ikinci devrenin ilk maçında beraberlikler takımı Trabzonspor’dan beraberlik haberi beklenirken mağlubiyet haberi geldi. Bursaspor 1, Trabzonspor 0. Liderlik devam ediyor.

17nci hafta; bir hafta evvel namağlup ünvanını yitiren Trabzonspor, bu hafta önüne çıkan Orduspor’u Trabzon’da Cengiz’in 2, Serdar’ın bir, Yaşar’ın bir golüyle 4-0 yenerek moral kazanıyor.

18inci hafta; İstanbul’dan ikinci mağlubiyet haberi geliyor. Galatasaray 1, Trabzonspor 0. Liderlik devam ediyor.

19uncu hafta; Kayseri deplasmanından bu kez iki puan müjdesi geliyor. Trabzonspor, Galip’in golüyle Kayserispor’a karşı 1-0 galip.

20nci hafta; Trabzon’da Rizespor 1-0 yeniliyor. Gol Serdar’dan. Liderlik pekişmeye başlıyor.

21inci hafta; İzmir’de Serdar’ın penaltı golüyle 1-1 sona eren Altay maçında alınan 1 puanla liderlik devam ediyor.

22nci hafta; Trabzon’da şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe, Yaşar ve Galip’in golleriyle 2-0 yeniliyor. Böylelikle Trabzonspor rahatlıyor.

23üncü hafta; Adanaspor – Trabzonspor maçı ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye liglerinde 22nci sezon büyük heyecanla başlıyor. Ancak 1979-1980 sezonunda Trabzonspor hariç diğerlerinin şansı istenildiği gibi gitmiyor. Ligin son yedi haftasının heyecanını şöyle bir yaşayalım isterseniz:

24üncü hafta; Trabzonspor lider. Hem de bir maç eksik ve 29 puanı var. İkinci sırada Bursaspor, üçüncü sırada Rizespor var. Üç büyükler piyasada yok. Fenerbahçe 5inci, Beşiktaş 7nci, Galatasaray 10uncu sırada.

25inci hafta; bu hafta Trabzonspor yenildi. Bursaspor bir maç fazla 31 puanla lider durumuna geldi. Galatasaray yine yenildi. Sezon başındaki şampiyonluk umutları yerini korkuya bıraktı. Çünkü sondan üçüncü sıraya düştü. Hafta arasında Trabzonspor erteleme maçından bir puan daha aldı.

26ncı hafta; Bursaspor bu hafta mağlup. Şampiyonluk havası köreldi. Yeniden ikinci sıraya düştü. Çünkü Trabzonspor Beşiktaş ile berabere kalarak bir puan farkla yeniden lider oldu. Şimdi durum Trabzonspor 32, Bursaspor 31, Kayserispor galibi Fenerbahçe ise 30 puanda.

27nci hafta; Trabzonspor yine galip. Bursaspor berabere. Fenerbahçe’de berabere. Fenerbahçe bu hafta küme düşme korkusu yaşayan Galatasaray’a bir puan vermekle liderin üç puan gerisinde kalmıştı.

28inci hafta; Trabzonspor fırtınası sürüyor. Trabzonspor yine galip. Bu hafta Beşiktaş mağlup olarak sondan dördüncü sıraya, Galatasaray berabere kalarak sondan beşinci sıraya geliyor. Bir hafta sonra lig bitecek fakat ikisinin de düşme tehlikesi var.

Bu hafta arasında ligin son erteleme maçı. Bir final havasında. Sonucu etkilemiyor. Taraftarlar Trabzonspor’un şampiyonluğu ilan edişini kutladılar. Fakat asıl sorun son hafta.

29uncu haftada Trabzonspor, Zonguldakspor’la berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etmişti ya, Galatasaray ile Beşiktaş’ın hali ne olacaktı.

Ve 30uncu hafta; bu son haftada Trabzonspor için değişen bir şey yok. Çünkü yine galip. Asıl değişen şey iki İstanbul takımının son maçlarını kazanarak ligde kalmayı başarabilmesi. Şimdi Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları da sevinçli. Takımları kümede kalmayı başarabilmiş, az şey miydi?

Trabzonspor, oynadığı 30 maçta 12 galibiyet, 15 beraberlik ve 3 yenilgiyle, attığı 25 gole karşılık 11 gol yiyerek şampiyon aldı.

Türkiye Kupası’nda ise Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş ilk turlarda elendi. Galatasaray ile Altay finale kaldı ve Altay, Galatasaray’ı yenerek kupayı aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda ise Trabzonspor, kupa galibi Altay ile karşı karşıya geldi. Altay’ı 3-0 yendi. Sezonun en büyük kupasını 5inci kez aldı. Bu kupanın 5 kez arka arkaya Trabzonspor tarafından kazanılması bir rekor idi.

Trabzonspor’un şampiyon kadrosu şöyle idi:

Şenol Güneş, Necati Özçağlayan, Turgay Semercioğlu, Arif, İskender Gönen, Serdar Bali, Hüsnü Kara, Güngör Şahinkaya, Tuncay Soyak, Levent Erköse, Faruk, Yaşar Alemdaroğlu, Orhan, Hüseyin Tok.

Teknik Direktör: Ahmet Suat Özyazıcı.

Ahmet Suat ÖZYAZICI

1936’da Trabzon’da doğan Özyazıcı, futbola 1953-54 yılında Yolspor’da başladıktan sonra 1 yıl İdman Ocağı ve 3 yıl Ankara Hava Gücü’nde top koşturdu. 1959’da tekrar İdman Ocağı’na dönen Özyazıcı Amatör Milli Takımıyla Akdeniz Oyunları’na ve 1960 Roma Olimpiyatları’na iştirak etti. 1967’de Trabzonspor’a transfer olan ve 1969 yılında futbolu bırakan Özyazıcı antrenörlük kurslarına devam etti. Trabzonspor Genç Takımı’nın başına getirilen Özyazıcı, 1970-71 sezonunda Trabzonspor Teknik Direktörü Atlan Santepe’nin yardımcılığını üstlendi. 1972-73 sezonunun 2. yarısının ortalarında Trabzonspor Teknik Direktörlüğüne getirilen Özyazıcı takımı 2nci lig şampiyonu yaparak birinci lige çıkardıktan sonra da başarılarını sürdürdü ve Trabzonspor’un kazandığı birçok lig ve kupa şampiyonluklarına imzasını attı.

Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra 1 yıl Bursaspor’u, 3 yıl da Sarıyer’i çalıştıran A. Suat Özyazıcı, 3’ü erkek, 4 çocuk babasıdır.

YARIN: TRABZONSPOR’UN 5’inci ŞAMPİYONLUĞU