13üncü hafta; Trabzon’da Ankaragücü ile yapılan karşılaşmada yine beraberlik var. Gol sesinin çıkmadığı bu maçın sonucunda Trabzonspor’un sıralamadaki yeri değişmedi.

14üncü hafta; Trabzon’da Sarıyer’i, Tuncay ve B. Hasan’ın golleriyle 2-0 yenen Trabzonspor’un puan cetvelindeki dördüncülüğü değişmedi.

15inci hafta; ilk devrenin son maçında İzmit’te Kocaelispor ile B. Osman’ın attı golle 1-1 berabere kalan Trabzonspor, sıralamadaki yerini korudu.

16ncı hafta; ikinci döneme hızlı başlayan Trabzonspor, Trabzon’da Sakaryaspor’u B. Hasan’ın iki, İskender’in bir golü ile 3-0 yenmesine rağmen puan cetvelinde yine 4üncü sırada kaldı.

17nci hafta; İstanbul deplasmanında Karagümrük’ü İskender’in golüyle 1-0 yenen Trabzonspor, nihayet 7 haftadır puan cetvelinde yapışıp kaldığı dördüncülükten kurtularak üçüncülüğe çıktı.

18inci hafta; Trabzonspor, gittiği Zonguldak deplasmanında Zonguldakspor ile 0-0 berabere kaldı. Sıralamadaki üçüncülüğü değişmedi.

19uncu hafta; Trabzon’da Boluspor’u B. Hasan’ın golüyle yenen Trabzonspor’un sıralamadaki yeri değişmedi.

20nci hafta; Bursa deplasmanından da 1-1’lik beraberlik haberi var. B. Hasan’ın attığı golle bir puan alan Trabzonspor puan cetvelindeki yerini korumaya devam etti.

21inci hafta; İstanbul deplasmanında da golsüz beraberlik ile Beşiktaş’tan bir puan çıkarmayı başaran Trabzonspor, bu kez üçüncülüğe yapıştı gibi.

22nci hafta; Trabzon’da Denizlispor’u B. Hasan’ın golüyle 1-0 yenen Trabzonspor üçüncülüğünü muhafaza etti.

23üncü hafta; Trabzon’da Antalyaspor’u 3-2 yenen Trabzonspor, 7 hafta sonra sıralamada bir basamak daha yukarı çıkıp ikinci sıraya geldi. Trabzonspor’un gollerini Kemal, Bahattin ve B. Hasan kaydetti.

24üncü hafta; lige gittikçe ağırlığını koymaya başlayan Trabzonspor, bu kez Ordu deplasmanından Sinan ve B. Hasan’ın golleriyle 2-0 galip gelerek döndü.

25inci hafta; Nihayet 25 haftalık özlem sona erdi. Derin ve sessiz gelen Trabzonspor, üç hafta yedincilik, iki hafta beşincilik, on bir hafta dördüncülük, altı hafta üçüncülük ve üç hafta ikincilikten sonra bu hafta lider oldu. Bu hafta Trabzon’da Adanaspor’u Tuncay’ın iki, B. Osman ve B. Hasan’ın birer golü ile 4-0 yendi. Şimdi lige yeni bir heyecan geldi.

26ncı hafta; ancak ligin düğümü 26ncı haftada. Trabzonspor’un 37 puanla girdiği bu haftaya Fenerbahçe ve Galatasaray 36 puanla girdi. Şimdi Trabzonspor, İstanbul’a Fenerbahçe’ye geliyor. Trabzon’u aradan çıkarmak için bulunmaz fırsat. Fakat o ne? İstanbul’da Trabzonspor, 89uncu dakikada Fenerbahçe’yi yeniyor. Galatasaray’da Orduspor deplasmanından bozgunla dönüyor. Bu hafta Trabzon’a yarıyor.

27nci hafta ise bu kez Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması var. Bu maç berabere bitiyor. Buna karşılık Trabzonspor farklı galip gelince puan fakı Trabzonspor lehine 4 puan artıyor.

28inci haftada Trabzon, Ankara’da Gençlerbirliği ile berabere, Galatasaray, Kocaeli’de galip, Fenerbahçe, Adanademirspor’la berabere. Şimdi Galatasaray, Trabzonspor’a bir puan yaklaştı.

29uncu hafta; Trabzonspor, Trabzon’da Galatasaray’ı farklı yeniyor. Fenerbahçe’de bu hafta galip ama artık Trabzonspor’a engel olamaz.

30uncu hafta; Trabzon, Ankaragücü’yle, Fenerbahçe, Karagümrük ile berabere kalıyor. Galatasaray, Beşiktaş’a yeniliyor. Yani zirvede herhangi bir değişiklik yok.

31inci hafta; Trabzonspor, İstanbul’da yeniliyor. Fakat üç büyüklere değil Sarıyer’e.

32nci haftada Trabzonspor evinde Kocaeli’ni yeniyor. Bu hafta Fenerbahçe Ankaragücü’yle berabere. Galatasaray, Adanademirspor’a galip. Puan durumuna baktığımızda Trabzonspor 47, Galatasaray 43, Fenerbahçe 43, Beşiktaş 41 puana sahipler.

Bu hafta Türkiye Kupası finalistleri de hafta arası yapılan karşılaşmalarda belirlendi. Trabzon-Beşiktaş.

33üncü hafta; Adapazarı’nda Sakaryaspor’dan alınan bir puan Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan etmesine yetiyor.

34üncü haftada Trabzonspor’un Karagümrük galibiyeti ve şampiyonluk turu var.

Trabzonspor, hızını alamıyor. Bu hızla Kupa finalinde İzmir’de Beşiktaş’ı 2-0 yenerek kupanın sahibi oluyor.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı ise Fenerbahçe’ye 1-0 yenilen Trabzonspor kaybediyor. Bu Türk futbolunda Trabzonspor efsanesinin sonu oluyor.

1984-1985’te Trabzonspor, lig 3üncüsü oluyor. Kupada ise finalde Galatasaray’a kaybediyor.

1985-1986 sezonunda Trabzonspor, ligde 7nciliğe kadar düşüyor.

1986-1987 sezonunda Trabzonspor 4üncü oldu. Kupada yine erken veda etti.

1987-1988’de Trabzonspor, 6ncı olabildi. Kupaya yine erken veda etti.

1988-1989’da Trabzonspor ancak 5inci olabildi. Kupada çeyrek finalde elendi.

1989-1990’da Trabzonspor 3üncü oldu. Kupada ise finale kadar çıkıp finalde Beşiktaş’a yenildiler.

Son iki yılda da başarılı olamayan Trabzonspor, 1992-1993 sezonunda 3üncü oldu.