Zaman ne olmuş böyle yahu. Nereye baksam en çakmasından sarışın, postişle uzatılmış saçlar, ellerde en pahalısından en ucuz görünümlü çakma çantalar, kıçında ‘’cin’’,ayağında tık tık topuk. 
Birbirinin aynı çakışmış hatunlar. Kadın halimle dönüp dönüp baktığım, inceden şöyle bir süzdüğüm tempra görünümlü şahinler. Nesil de değişmiş, 15 yaşındaki 35 gibi maşallah.
En yarmasından en kısasına herkeste topuklu pabuçlar, yılan derisinden hallice parlak çantalar, sırtlarında kürklü montlar, üzerine salınmış peruklar. 
Dön dön bak anasını satayım. Bu erkekler ne yapsın bre, bakılmayacak gibi değil hani. Sorsan ne bakıyorsun beee, hiç mi kadın görmedin. 
Gördük bacım hem de çoook.. Lakin hem bu kadar çakma, hem bu kadar çakışma ihtimalini bilmeden gördük. Birbirinden farklı olayım derken, birbirinin aynı olan siz hatunları gördük. Yalnız bilin ki, bu yeni halleriniz de sıradanlaştı be bacılar. Herkes aynı hayatta şarkı sözü de böylece teyit edilmiş oldu.
Ah güzel olayım derken yollu olan kızlar, ah çantam güzel olsun deyip cüzdanı bomboş gezen, makyajını gotik yapan kızlar, ah o daracık Jean a sığmaya çalışırken orası burası pörtleyen hatunlar. Biliniz ki çok abartmak iyi bir şey değildir. Karşı cinsin bakışı sizi beğendiği anlamına gelmez. Kendinizi rezil etmeyin. Boyu uzun kişiliği cücelerden olmayınız. Bilin ki hiçbir erkek kolay kolay anlamaz çantanızın markasını, parasını. Hem bir süreliğine kandırmış olsanız bile erkekceğizi, sonunda görmeyecek mi yüzünüzdeki lekelerceğizleri.. 
Kasmayın hemcinslerim, rahat olun biraz. Yeterince maske takıyoruz zaten yüzümüze, katman katman fondöteni abartmayın. Gotik olayım derken komik olmayın. Çevremizdeki her şey yeterince yapay, madde suni, yürekler, samimiyetler, ilişkiler her şey 2. baskı. Lütfen bu denli yapaylığın üstüne bir de sizler eklenmeyin. Tamam çok sade de olmayın, elbet bakın kendinize de, ölçüyü dengeleyin. Yoksa bu gidişle ‘’Ben senin orijinal olma ihtimalini sevdim’’olayı yaşanacak. 
Zira yoklanmamış kaput, ellenmemiş motor, yıpranmamış teker kalmadı neredeyse. Ama unutmayın sıfır araba her zaman en pahalısıdır. 
Kendinizi kendi yüreğiniz için önemseyin, başkasına piyasa yapmak için değil, birileri için oynamayın kendinize oynayın. Biliniz ki yüreğin yürekten başka dostu yok. En güvendiğiniz,en gücendiğiniz olur da bir gün, bu kadar şey boşunaymış dersiniz. 
Pişman olmadan özünüze dönünüz, özünüz önünüzdür, biliniz!