Sıkıntılı günlerin ilacı olduğu kadar yaşamında tadı tuzu olarak gördüğüm Tiyatro’nun bende ki yeri ve sevgisi özeldir.

Hayal-i Temsil “Afife ile Bedia’’ adlı oyununu İstanbul Şehir Tiyatrolarının en güzel sahnelerinden biri olan Harbiye ‘de ‘Muhsin Ertuğrul’ Sahnesi’nde izledim.

Oyunu izlemekle, Tiyatro tutkunu iki sanatçının hayatlarına dair daha da bilgi sahibi olmak için kitapları karıştırıyorum.

Ahmet Sami Özbudak’ın’ gerçekçi anlatım ve yaratıcı kurgusuyla yazdığı oyunda , Türk Tiyatrosu’nun zaman yolculuğu ile dönemin zor ve yasaklı koşullarını yaşayan cesur yürek, devrimci kadınlarının sahneye çıkmak için verdikleri mücadele ve tiyatro’ya olan aşkları anlatılıyor.

İlk Müslüman Türk Kadını, Afife (Jale) ile Bedia Muhavvit’in farklı yaşam öyküleri ve ödedikleri bedellerle yollarının kesiştirildiği bugün, sahnede buluşturulmuş olması gerçekten etkileyici...

Yönetmen ve oyuncu bir çok önemli rolü üstlenen ‘Yiğit Sertdemir’ enerjik ve hızlı kostüm değişimleri, ‘Afife’ rolü ile ‘Şebnem Köstem’, ‘Bedia’ rolü ise ‘Hümay Güldağ’ın performansları ve tüm ekip çalışmasının iki buçuk saat süren oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamadan çok güzel bir oyun izledim ...

Halen, İyi ki Varsın Tiyatro!.

Sanat Yolcusu okurlarımızın Yeni Yılını Kutlar, sanat dolu yıllar dilerim.